Translate

woensdag 1 mei 2019

Rechtzaak tegen de Nederlandse staat: Vleeskalveren brengen hun korte leven door op betonnen roostervloeren: stro krijgen ze niet








 


Petitie:
 
 


Laat kalfjes kalf zijn




Wij klagen de Nederlandse staat aan en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Wat is er aan de hand?

Schadelijke roostervloeren 
Achter de gesloten deuren van kalverhouderijen schuilt een wereld vol leed. Vleeskalveren brengen hun korte leven door op houten of betonnen roostervloeren. Stro om op te liggen, krijgen ze niet, en in de wei zullen ze nooit komen. De harde, gladde roosters veroorzaken gewrichtsproblemen en glijpartijen, waardoor de dieren verwondingen oplopen en zelfs kreupel kunnen worden.

Rubbermatten
Dat deze roostervloeren de levenskwaliteit van kalveren ernstig aantasten, is al lang bekend. De oplossing ook! Op vloeren met rubbermatten glijden kalveren minder snel uit, hebben ze minder last van gewrichtsaandoeningen, zijn ze actiever en spelen ze meer. Toch zette minister Schouten vorig jaar een streep door een al in 2007 aangekondigde maatregel die het gebruik van rubbermatten in kalverstallen verplicht zou stellen.

Rechtszaak laatste redmiddel
Het is misdadig dat anderhalf miljoen kalveren hun hele leven moeten doorbrengen onder onveilige en gevaarlijke omstandigheden. Het gebruik van roostervloeren is in strijd met de wet, maar de overheid weigert op te treden. Daarom begint Dier&Recht een rechtszaak tegen de staat. Wij eisen een eind aan dit kalverleed!

Steun de rechtszaak tegen kalverleed
Vind jij ook dat kalveren recht hebben op een beter leven? Steun de rechtszaak met een donatie, en strijd samen met ons voor veilige huisvesting voor kalveren! 


Ja, ik doe mee
     







Geen opmerkingen:

Een reactie posten