Translate

donderdag 10 oktober 2019

In Frankrijk worden nog steeds beren misbruikt voor entertainment: Video van een zielige beer die op een bal moet balanceren ( petitie )



In Frankrijk wordt nog steeds een aanzienlijk aantal beren misbruikt voor entertainment. Tijdens middeleeuwse festivals of circusvoorstellingen moeten deze dieren urenlang aan een touw of ketting rond paraderen en trucjes uitvoeren voor publiek.
De beren worden door hun eigenaars, de zogenaamde ‘montreur d’ours’, niet alleen herhaaldelijk gedwongen om over hindernissen te springen, op ballen te balanceren en te communiceren met het publiek – het grootste deel van hun leven zitten ze opgesloten in de donkere laadruimten van vrachtwagens, terwijl ze duizenden kilometers reizen. Hier kunnen ze nauwelijks bewegen. 


Wanneer de beren niet reizen of optreden, worden ze in kleine kooien in de achtertuin gehouden - zonder de mogelijkheid om te spelen of een bad te nemen. Vaak zijn de beren ziek of ontwikkelen ernstige gedragsproblemen door deze vreselijke behandeling.
Dit moet stoppen!
Lokale dierenwelzijnsactivisten en de Franse NGO’s AVES France en Fondation Brigitte Bardot vechten al jaren tegen deze gruwelijke mishandelingen. VIER VOETERS eist, in samenwerking met bovengenoemde NGO’s, een einde aan de trieste traditie van ‘montreur d’ours’ te maken en wil daarmee de #saddestbears van Frankrijk redden.
Het lijkt erop dat de Franse regering zeer binnenkort een politieke beslissing ten gunste van dierenwelzijn zal nemen. Steun ons alstublieft met jouw handtekening en moedig de Franse Minister van Milieu aan een ​​wettelijk verbod op berenshows in Frankrijk door te voeren!


Geachte mevrouw Borne, Minister van Milieu,
In Frankrijk lijdt nog steeds een aanzienlijk aantal beren in gevangenschap ter vermaak van mensen. De dieren worden misbruikt om trucjes uit te voeren, zoals springen door hoepels en balanceren op ballen, wat totaal geen soortgeschikt, natuurlijk gedrag is.
Maar, ongeacht de vaak slechte fysieke gesteldheid van de dieren, verkondigen hun eigenaren dat deze shows passen bij de natuurlijke behoeften van het dier en een educatief doel hebben.
In werkelijkheid lijden deze dieren zowel geestelijk als fysiek aan deze wrede praktijken, de lange-afstandsreizen door het land en de slechte leefomstandigheden.
Als een sterk, vooruitstrevend land en lid van de EU, moet Frankrijk het goede voorbeeld geven en tekortkomingen in verband met wilde dieren in gevangenschap en hun welzijn aanpakken.
Onlangs heeft u verklaard dat u het welzijn van dieren in gevangenschap tot een prioriteit zou maken en kondigde u een actieplan aan dat dit najaar zal worden gepresenteerd. Wij ondersteunen u in dit streven en moedigen u aan om een ​​krachtig besluit te nemen door een wettelijk verbod op berenshows in Frankrijk in te voeren.
Dit zou de redding van deze gemartelde dieren mogelijk maken en hen een beter en soortgeschikt leven in een opvangcentrum mogelijk maken.
Neem alstublieft een standpunt in en laat zien dat Frankrijk een land is waar wreedheid jegens dieren geen legitieme plaats heeft!
Met vriendelijke groet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten