Translate

vrijdag 29 mei 2020

Horror paardenvlees in snacks: zieke, gewonde en stervende paarden ( stop deze nachtmerrie)













 
 


Zeg nee tegen paardenvlees





Paardenvlees uit Canada en Zuid-Amerika: onvoorstelbare mishandeling
In oktober 2019 voerden we campagne tegen de import van paardenvlees uit Uruguay, Argentinië en Canada. De paardenmishandeling in die landen is onvoorstelbaar. Er bestaan daar veel minder regels ter bescherming van dieren, en er wordt veel gesjoemeld.

Ruim 12.000 mensen ondertekenden onze protestbrief, die we opstuurden naar importeurs, groothandels en supermarkten. Helaas is de import van vlees van mishandelde paarden nog altijd niet verboden. Nederland is zelfs één van de grootste afnemers binnen Europa!

Vlees van mishandelde paarden is geliefd want goedkoop
Vleeskroketten en bitterballen vinden gretig aftrek bij de groothandels (Makro, Zegro en Sligro), die tevens aan snackbars, restaurants en cafés leveren. Vleessnacks bij de supermarkt bevatten doorgaans geen paardenvlees, maar dezelfde producten bij de groothandel wel!

Snacks bevatten vlees van mishandelde paarden
Producenten van vleessnacks maken graag gebruik van geïmporteerd paardenvlees buiten de EU, want dat is aanzienlijk goedkoper dan vlees van Nederlandse paarden. Consumenten beseffen vaak niet dat ze paardenvlees eten, of gaan ervan uit dat de paarden in kwestie een goed leven hebben gehad. Dat is een ernstige misvatting!

Zeg nee tegen paardenvlees!
Dier&Recht voert daarom campagne tegen Sligro, Makro en Zegro die producten met paardenvlees gewetenloos op de Nederlandse markt brengen. Zolang de consumptie van vleessnacks in ons land zo hoog blijft, blijven producenten gebruikmaken van horrorpaardenvlees. De enige échte oplossing is dat mensen minder snacken met vlees of overstappen op een plantaardig voedingspatroon.

Vind je het belachelijk dat er vlees van mishandelde paarden verstopt zit in snacks? Vanwege dit soort misstanden hebben we de DierenwelzijnsCheck opgericht, een initiatief om de consument te helpen met het maken van diervriendelijke keuzes. De DierenwelzijnsCheck beoordeelt hoe diervriendelijk producten en restaurants écht zijn. Meld je aan voor de DierenwelzijnsCheck nieuwsbrief, zodat je met een gerust hart boodschappen kunt doen.

Wil jij de paarden helpen en samen met ons de groothandels aanpakken, Erna? Lees dan op onze website verder wat jij kunt doen om druk uit te oefenen op de Nederlandse groothandels die paardenvleessnacks verkopen! 


Ja, ik help de paarden >>





















 
 


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten