Translate

woensdag 6 mei 2020

Goed nieuws voor de bescherming van de zee: Geen jacht meer op walvissen in IJsland



International Fund for Animal Welfare (IFAW) juicht de aankondiging toe van twee IJslandse walvisvaarders dat ze deze zomer niet op walvissen gaan jagen. IJsland beleeft het tweede jaar op rij zonder walvisvangst. Volgens Patrick Ramage, IFAW's directeur van het Marine Conservation Program: 

"Het is nu duidelijk dat we het einde van de IJslandse walvisjacht zien, wat goed nieuws is voor walvissen, goed nieuws voor IJsland en goed nieuws voor de bescherming van de zee wereldwijd. IFAW prijst onze oude partners en vrienden in IJsland die hebben gewerkt om een ​​einde te maken aan het wrede doden van gewone vinvissen en dwergvinvissen in IJslandse wateren en ook om de consumptie van walvisvlees door internationale toeristen te beëindigen."

Walvisvlees in blik
In een media-interview zei Kristjan Loftsson, de CEO van Hvalur - het enige bedrijf dat betrokken is bij de Finse walvisjacht in IJsland - dat hij dit jaar niet zou jagen op walvissen vanwege de concurrentie van Japan als ook de huidige Covid-19-gerelateerde beperkingen.
Gunnar Bergmann Jonsson, algemeen directeur van de dwerg walvisjacht IP-Utgerd, vertelde AFP dat hij voorgoed ophield met zijn walvisjacht.
Vinvissen - het op één na grootste dier op aarde - worden alleen in IJsland gedood voor export naar Japan, terwijl dwergvinvissen voornamelijk worden gedood om toeristen in het land te voeden. Sinds 2003, het jaar waarin het land de commerciële walvisvangst hervatte, zijn in IJsland meer dan 1500 vinvissen en dwergvinvissen gedood.
Om mee te helpen met de inspanningen van IFAW om walvissen in IJsland te beschermen, leest u meer over Meet Us Don't Eat Us of ondertekent u onze petitie voor walvissen op www.ifaw.is
Neem voor meer informatie, afbeeldingen of om interviews te regelen contact op met:
Fransijn Bulhof, communicatiemanager, +31 0648348008, fbulhof@ifaw.org
Over IFAW
Het Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn (IFAW) is een wereldwijde non-profitorganisatie die dieren en mensen samen laat gedijen. Wij zijn experts en gewone mensen die in zeeën, oceanen en in meer dan 40 landen over de hele wereld werken. We redden, rehabiliteren en laten dieren vrij, en we herstellen en beschermen hun natuurlijke leefomgeving. De problemen waarmee we worden geconfronteerd, zijn urgent en gecompliceerd. Om ze op te lossen, combineren we fris denken met gedurfde actie. We werken samen met lokale gemeenschappen, overheden, niet-gouvernementele organisaties en bedrijven. Samen pionieren we nieuwe en innovatieve manieren om alle soorten tot bloei te laten komen. Kijk hoe op ifaw.org.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten