Translate

zondag 10 mei 2020

'Wings for Animals' persooneel werkzaam bij KLM nemen in hun eigen koffer benodigdheden mee voor dierenasielen en wildparken in Iran



Iran... alleen al de naam doet vermoeden dat hier heel veel dierenleed schuilt. En dat is ook zeker zo.
Natuurlijk wil Stichting Dierennood overal waar zwerfdieren hulp nodig hebben, proberen te helpen, maar het moet voor ons ook goed te controleren zijn.
Maar heb je wel eens gehoord van ‘Wings for Animals'? Dat is een organisatie die bestaat uit mannen en vrouwen die werkzaam zijn bij de KLM èn ook dierenvriend zijn! Bij het vliegen over de hele wereld komen zij veel dierenleed tegen en willen hulp bieden voor die dieren.
Ze nemen in hun eigen koffer bijv. medicijnen en vlooienmiddelen mee en helpen daadwerkelijk in de asielen en in de wildparken om dieren die dat nodig hebben zelf en/of met hulp van anderen verzorging te bieden.
Langzaam maar zeker gaan er nu mensen van andere luchtvaartmaatschappijen daar ook warm voor lopen.
Onze insider bij “Wings” is Annelies Moolenaar.
Zij is een dierenvriend in hart en nieren en zij verhaalt o.a. over een heel bijzondere vrouw die een uiterst moeilijke taak vervult in een uiterst moeilijke omgeving.
We hebben het dan over Lida Asnaashari in Iran en zij staat pál voor haar “Mana Animal Rescue”.
Ook Wings for Animals heeft al diverse keren haar kunnen helpen. Maar op dit moment zijn ze helaas machteloos. KLM vliegt momenteel niet meer op Teheran en de hulp aan Lida staat op een laag pitje. Annelies is daarom ook superblij als wij juist nu kunnen gaan bijspringen. Na alle ontroerende verhalen over Lida zelf willen we ook niets liever... Lees maar even verder.
Klik op de fotootjes om ze groter te maken.
Het kan ook in Iran voor de dieren er erg koud worden
Annelies checkt hoe het met de dieren in het asiel gaat
Gelukkig dat dit gewonde dier door deze vrijwilligster werd geholpen
Lida heeft gedurende de 8 jaar oorlog tussen Irak en Iran als verpleegkundige haar portie menselijk lijden wel gezien.Ze weet dus heel goed waarover ze het heeft als ze schrijft dat Iran vroeger een hip, ja haast westers land was. Met minirokjes en mensen die van huisdieren hielden en vaak zelf een hond hadden waren ze goed voor zorgden.
Toen kwamen de vermaledijde ayatollah’s… Zij beslisten van het ene op het andere moment dat honden ‘onrein’ waren en de ellende begon. Nog steeds proberen ze de eigenaren van huisdieren te onderdrukken door alles weg te nemen wat hun lief is. We zullen niet teveel in detail treden, maar je kunt je wel voorstellen welke vreselijk verdriet er dan ontstaat voor mens en dier.
Zo komen de uitgeputte zwerfdiertjes bij hun binnen
Annelies voegt eraan toe: Het project ‘Mana” heeft mijn hart gestolen. Je hebt gelijk, de vraag van alle asielen blijft hetzelfde. Het betalen van de dierenarts en de vraag naar voer en medicijnen. Natuurlijk ook hier. Maar een van de belangrijkste pijlers van 'Mana Animal Rescue' is toch wel het steriliseren van de enorme hoeveelheden zwerfhonden in de straten. Zeer effectief om dierenleed zoveel mogelijk tegen te gaan.
Er was een oude dierenambulance maar die zakte door zijn voegen. Lida zou heel graag een andere 2de hands willen aankopen en heeft al een prima alternatief daarvoor op het oog. Hierdoor zou Lida niet alleen alle gewonde dieren beter kunnen helpen, maar ook gesteriliseerde dieren weer goed kunnen terugplaatsen in de roedel wat heel belangrijk is.
Waar je ook kijkt, je ziet overal zwerfdieren
Veel dieren slapen hun roes uit na de belangrijke sterilisaties
Een eigen gemaakt invalide-karretje
Zij hoopt daarmee ook de mensen van Teheran te kunnen inspireren om weer liefde voor dieren te willen tonen. Waarna zij vanzelf ook weer de liefde, trouw en vriendschap van de dieren kunnen terugkrijgen.
Zij wil het tij langzaam maar zeker weer keren. Prachtig toch!
Help alsjeblieft om daartoe een poging te doen.

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulproject 129'

en wij zorgen dat je donatie alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.
Speciaal verzoek voor onze Belgische donateurs: Graag niet het woordje 'Iran' in de omschrijving gebruiken. 'HP129' is voldoende daarvoor.
Of doneer via onderstaande knoppen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten