Translate

vrijdag 8 mei 2020

Rechter in Friesland heeft het afschot van knobbelzwanen door schietgrage jagers voorlopig verboden



Zwanen
AFSCHOT ZWANEN VOORLOPIG VERBODEN

Het afschot van knobbelzwanen in de provincie Friesland is door de rechter voorlopig verboden. Dat komt door een juridische procedure aangespannen door Animal Rights en Fauna4Life. De provincie had toestemming gegeven om tot het einde van dit jaar beschermde zwanen af te schieten, omdat ze gras eten dat mogelijk bestemd is voor koeien en zo schade kunnen veroorzaken.

De rechter vindt dat de schade niet is aangetoond én dat andere zwanensoorten, zoals de kleine en wilde zwaan, onnodig in gevaar worden gebracht. Er mogen geen zwanen worden afgeschoten tot zes weken nadat er op ons bezwaar is beslist.
Zwanen
Help ons
Wij zijn blij met deze uitspraak. Als er niemand bezwaar had aangetekend waren de Friese zwanen de rest van het jaar overgeleverd aan schietgrage jagers. Ook als de schade wel was aangetoond dan is afschot nog steeds onacceptabel. Knobbelzwanen horen bij Nederland en hebben net zoveel recht om hier te leven en niet doodgeschoten te worden als wij.

Erna, via juridische procedures proberen we de levens van wilde dieren te beschermen. In plaats van het geweer te zien als enige en ultieme oplossing, voor problemen die er misschien helemaal niet zijn, moeten we wilde dieren in Nederland zo veel mogelijk rust en ruimte geven.

Met strijdvaardige groet,
placeholder
PS We zijn een fotowedstrijd gestart met Nederlandse en Belgische dieren in de hoofdrol. Je kan je foto's nog insturen tot eind mei. Doe ook mee!

Animal Rights lanceert een fotowedstrijd met Nederlandse en Belgische wilde dieren in de hoofdrol. Het uitgangspunt van deze wedstrijd luidt: schiet geen dieren, maar foto’s! Pak je camera, leg de wilde dieren in jouw omgeving vast en stuur je foto in. De fotowedstrijd kent drie categorieën: zoogdieren, vogels en insecten.

HOE KAN JE MEEDOEN?

Er zijn twee leeftijdscategorieën. Kinderen en jongeren tot en met 14 jaar kunnen meedoen aan de categorie junior. Iedereen ouder dan 14 jaar kan meedoen aan de categorie volwassenen. Wil je meedoen? Kijk hieronder hoe!

• Woon je in Nederland? Stuur je foto naar media@animalrights.nl.
  Woon je in België? Stuur je foto naar media@animalrights.be.  
• Vermeld met welke categorie je meedoet: zoogdieren, vogels of
   insecten.
* Je kan per categorie twee foto’s insturen.
• Vermeld je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens.
• Insturen kan tot en met 31 mei 2020

WINNAARS
De winnaars van de fotowedstrijd worden in juni bekend gemaakt op twee nog aan te kondigen evenementen in Nederland en België. De winnende foto’s worden opgenomen in een reizende fototentoonstelling én zullen gebruikt worden op ansichtkaartjes van Animal Rights. Daarnaast ontvangen de winnaars een “Animal Rights goodiebag” en twee gratis tickets voor de evenementen in juni.


PPS Onze petitie tegen de plezierjacht wordt deze maand aangeboden. Teken nu!
Steun onze campagnes
Wil je liever geen e-mails van ons ontvangen? Meld je hier af.
We hopen toch op jou te kunnen blijven rekenen :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten