Translate

zondag 17 mei 2020

Kent u ook zo'n verhaal? Kat Amigo verdween in 2014 en is na zes jaar weer thuis



Zes jaar geleden nam kat Amigo opeens de benen. Het gemis was groot voor Jos Deenen en zijn vrouw. Totdat deze week opeens de telefoon ging en ze te horen kregen dat hun roodharige vriend gevonden was.


 © Facebook
 Amigo verdween in 2014 op de Graafseweg in Nijmegen. Jos en zijn vrouw woonden daar in een appartement. „We hebben vier weken lang gezocht in de omgeving maar zonder resultaat.”
Donderdag was daar opeens het telefoontje. „Een man uit Nijmegen vertelde mij dat zijn ouders waren overleden en hem een rode kat hadden nagelaten. Volgens de ouders was het dier niet gechipt, maar een controle bij de dierenarts liet wél een chip zien. Met daarin mijn telefoonnummer”, zo vertelt Jos aan Omroep Gelderland.

De man besloot om de kat terug te geven aan Jos en zijn gezin, ondanks dat hij erg aan het dier gehecht was geraakt. En Amigo zelf, die vindt het allemaal prima. „Hij lijkt ons echt te herkennen. Binnen een kwartier lag hij op de bank te spinnen. En met de andere kat gaat het ook goed samen.”





Foto van Fokke en Sukke. De zwarte kat Sukke is de poes die ontsnapte. Hij is nu 18 jaar oud en Fokke mocht helaas maar 14 jaar worden. Als kittens  kwamen ze samen uit het dierenasiel en waren, zoals u kunt zien, stapel gek op elkaar.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten