Translate

woensdag 14 oktober 2020

Afgelopen 2 jaar importeerde Nederland 221 apen uit Mauritius, gevangen uit het wild, voor de proefdierindustrie en verkocht voor 7000 euro per aapje

 

Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen?
 
Proefapen
STOP HANDEL IN PROEFDIER APEN

De afgelopen twee jaar importeerde Nederland maar liefst 221 apen uit Mauritius. Waar deze apen precies heen gaan is niet duidelijk, want de minister vindt het beschermen van bedrijfsgegevens belangrijker dan het lijden van proefdieren. Topverdachten zijn apenhandelaar Hartelust uit Tilburg en het proefdiercentrum BPRC uit Rijswijk.

Internationale dierenrechtenorganisaties trekken aan de alarmbel. Mauritius wil niet alleen haar apenfokkerij uitbreiden, maar ook toestaan dat het vangen van wilde apen weer wordt opgestart. Dit moet gestopt worden, voordat het legaal wordt om wilde apen van het eiland te plukken en ze te exporteren naar laboratoria overal ter wereld!
Handel in apen
Handel in proefapen moet stoppen!
RED DE APEN
Ons werd bevestigd dat Hartelust sinds 1992 apen afneemt uit China, Afrika en Mauritius. Het is bizar dat de minister het aantal apenexperimenten in Nederland wil verminderen, maar de grootste apenhandelaar van Europa geen strobreed in de weg legt. Nederland is de spil in de Europese apenhandel voor dierproeven.

Erna, importeert Nederland straks wilde apen uit Mauritius? Wij voeren campagne voor de stopzetting van apenexperimenten en de handel in proefapen. Apen zijn geen testobjecten of reageerbuizen! Teken onze petitie en red de apen uit de laboratoria. PETITIE

Hartelijke groet,
Afbeelding

PS Wist je dat het BPRC uit Rijswijk proefaapjes verkoopt voor € 7000,- per stuk?

PPS De campagne tegen de apenfokkerij op Mauritius is gestart door de organisaties 'Action for Primates' en 'Progress Science Mauritius''. Animal Rights steunt deze campagne. Je vindt hier de petitie en meer informatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten