De koala werd vorig jaar hét gezicht van de enorme bosbranden in Australië. Het voortbestaan van die dieren loopt nog steeds gevaar door de gevolgen van die branden. Daarom krijgen de buidelberen hulp: drones vliegen straks over het gebied om zaadjes te planten voor nieuwe bomen.
Na een zomer vol bosbranden proberen ze er in Australië alles aan te doen om de verwoeste natuurgebieden in het oosten van het land te herstellen. Een groot deel van de natuur stond er eind vorig jaar en begin dit jaar in brand. Veel dieren overleefden die branden niet. Van de 36.000 koala’s kwamen er zelfs zo’n tienduizend om. Die overgebleven buidelberen hebben te weinig ruimte over om te slapen en om eten te vinden. Ze moeten nú geholpen worden, meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF). Anders z zaaien ijn ze over dertig jaar uitgestorven.
Hulp uit de lucht
Daarom schakelt het WNF de komende vijf jaar drones in. De vliegtuigjes worden nu nog getest, maar gaan straks boven de natuurgebieden vliegen om per stuk per dag zo’n veertigduizend zaadjes van de eucalyptusboom. De bomen kunnen twee tot vier meter per jaar groeien, maar op zwaar verbrande plekken zal dat minder snel gaan. Aan het gebruik van de drones zitten veel voordelen: ze gaan niet alleen supersnel, maar ze kunnen ook op moeilijk bereikbare plekken komen om de zaadjes te zaaien. En zo hoopt de organisatie het leefgebied van de koala's te herstellen en het aantal dieren de komende jaren te verdubbelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten