Translate

zondag 11 oktober 2020

Aangifte tegen Marktplaats wegens medeplichtigheid dierenmishandeling ( video)

 

Aangifte tegen Marktplaats wegens medeplichtigheid dierenmishandeling



Jarenlange inspanningen van dierenbeschermers om malafide broodfok puppyhandelaren hun verkoopplatform te ontnemen zijn op niets uitgelopen. En dus heb ik aangifte gedaan tegen Marktplaats, wegens medeplichtigheid aan economische delicten, dierenmishandeling en valsheid in geschrifte. Misschien dat dit ze uiteindelijk wakker schudt.

Minister Schouten heeft inmiddels beloofd weer met Marktplaats in gesprek te gaan, op aandringen van verschillende politieke partijen. We weten van gedupeerden waarmee we gesproken hebben, inmiddels meer dan 50, dat de meeste mensen hun hondje vonden via Marktplaats.

Broodfok puppyhandel op Marktplaats | Beeld: schermfoto's Marktplaats
Marktplaats speelt een ontzettend belangrijke rol om de handel in broodfokhondjes uit Oost-Europa te stoppen. En dat zou makkelijk moeten zijn, want als je de huisregels van Marktplaats erbij pakt dan overtreedt deze broodfokhandelaar heel wat regels. En die regels zijn opgesteld om deze handel tegen te kunnen gaan. Maar ja, als je daar dan vervolgens helemaal niets mee doet...
Marktplaats faciliteert dierenleed
Tot op vandaag overtreden broodfokhandelaren, zoals een beruchte puppyhandelaar uit Diessen, de regels die door Marktplaats zelf zijn opgesteld en daarop wordt door Marktplaats niet of nauwelijks actie ondernomen, hoe vaak er ook klachten over dit soort advertenties binnenkomen. Op sommige dagen werden er wel 32 advertenties geplaatst onder 32 verschillende accountnamen, waarvan sommige accounts al 15 jaar actief waren met maar liefst 32 verschillende rassen broodfokhondjes afkomstig uit Hongarije.

Daar worden de dieren onder vreselijke omstandigheden gefokt. Daarna worden ze te jong, regelmatig ziek en getraumatiseerd naar Nederland geëxporteerd en verkocht, vaak onvoldoende of niet gevaccineerd tegen voor mensen gevaarlijke ziekten als hondsdolheid (rabiës).
Slachtoffers van broodfok puppyhandelaar op Marktplaats | Foto's: House of Animals
Ik deed in deze zaak al aangifte tegen een van de grootste broodfokhandelaren van Nederland en ook tegen toezichthouder NVWA, die ondanks glasheldere bewijzen niets tegen deze beruchte puppyhandelaar onderneemt. VVD, Partij voor de Dieren en PVV hebben naar aanleiding van ons onderzoek Kamervragen gesteld.

Marktplaats had ook al jaren geleden kunnen en moeten ingrijpen. Zeker gezien de enorme hoeveelheid meldingen van de afgelopen jaren, door gedupeerden en oplettende dierenvrienden. Maar Marktplaats geeft geen thuis, vandaar mijn aangifte. Want wij gaan deze afschuwelijke handel stoppen. Is het niet linksom dan rechtsom.

Hartelijke groeten,

Karen Soeters - House of Animals


PS: Omdat veel mensen moeite hebben een broodfokhandelaar te herkennen hebben we een brochure gemaakt die je hier kunt downloaden. Wil je ons helpen in de strijd tegen de broodfok puppyhandel, steun ons dan alsjeblieft met een donatie.

Aangifte tegen broodfokhandelaar en NVWA

In september heeft Karen Soeters voor de tweede keer aangifte gedaan tegen een van de grootste broodfok puppyhandelaren in Nederland, wegens valsheid in geschrifte, meerdere economische delicten, dierenmishandeling en deelname aan een criminele organisatie. Karen deed ook aangifte tegen toezichthouder NVWA, die ondanks kennis van deze delicten niets onderneemt en ze dus faciliteert.
 
Dodelijk rabiësvirus op de loer in Nederland
Het is slechts een kwestie van tijd dat het dodelijke rabiësvirus opduikt in Nederland. Dat concludeert House of Animals op basis van bloedonderzoek bij geïmporteerde broodfokpups. Veel puppy’s die vanuit Hongarije worden geëxporteerd naar ons land krijgen niet de wettelijk verplichte inenting tegen rabiës.
Koop nooit een puppy via Marktplaats
De broodfok puppyhandel maakt misbruik van vertrouwen en doet alles om je een puppy aan te smeren. Malafide handelaren bieden via Marktplaats hondjes aan afkomstig uit Oost-Europa, die vaak te jong en ziek zijn. Recent werd nog het zeer besmettelijke parvovirus aangetroffen bij een pup van een broodfokhandelaar uit Diessen, die daarmee voor de zoveelste keer negatief in het nieuws kwam. Karen Soeters van House of Animals roept de hulp in van het publiek om misstanden te melden.

Karen's vlog: Stop broodfokhandel, koop geen hondjes op Marktplaats
Geef een cadeau van Birdwise en help House of Animals

Wil je ons werk op een bijzondere manier steunen, bijvoorbeeld met een mooi cadeau? Dat kan! Via Birdwise.nl gaat  €10,- van elke aankoop direct naar House of Animals. Een extra goede reden om zo’n mooie decoratieve tuinvogel, eekhoorn of egel te bestellen. Klik op de foto's voor meer informatie.
Zonder jouw hulp kan AnimalsToday niet verder groeien

AnimalsToday.nl is het nieuws- en opinieplatform van House of Animals, een stichting zonder winstoogmerk gerund door vrijwilligers. Waardeer je hetgeen AnimalsToday en House of Animals doen? Steun ons dan alsjeblieft met een donatie t.n.v. Stichting House of Animals te Utrecht.

IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93  (eventueel o.v.v. 'donatie Animals Today')

Of klik op de grote knop hieronder.

Alvast heel veel dank!
 
Word vriend van House of Animals

Geen opmerkingen:

Een reactie posten