Translate

vrijdag 25 november 2022

De Landelijke Inspectie Dierenbescherming ( LID ): Jaarlijks worden duizenden dieren verwaarloosd en hebben we vorig jaar 14.470 inspecties uitgevoerd

 Nieuwsbrief LID :

Jaarlijks worden duizenden dieren verwaarloosd



De 11-jarige blinde hond Cooper had een enorm vervilte vacht. Door de ontlasting in zijn vacht stonk hij verschrikkelijk. Zijn extreem lange nagels staken als wokkels door de klitten aan zijn poten. Zo trof de inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) Cooper na een melding aan. Vreselijk!

Na aandringen van de politie en de LID belandde Cooper met zijn eigenaar bij de dierenarts. Die constateerde dat het arme dier ruim een jaar verwaarloosd was. Dat was voor de inspecteur de reden om hem mee te nemen. Natuurlijk werd hij liefdevol opgevangen in ons dierenopvangcentrum en kreeg hij alle aandacht en medische hulp. Maar ondanks alle goede zorgen, waren er zoveel complicaties dat de dierenarts Cooper in moest laten slapen. Dan breekt je hart, als dierenvriend.

Voor Cooper kwam hulp te laat. Dat is verdrietig en mag nooit meer gebeuren! Help ons dierenleed te voorkomen en steun ons daarom alsjeblief met een gift.

Doneer
Husky

Uitgemergelde husky

De LID trof in augustus een zwaar uitgemergelde husky aan. Er werd overduidelijk niet (goed) voor het dier gezorgd en de hond had per direct hulp nodig. Na overleg met het OM heeft de inspecteur de husky meegenomen en direct naar een dierenarts gebracht. Daar bleek de husky niet alleen ernstig ondervoed te zijn, maar ook totaal uitgedroogd. Al na twee dagen aan een infuus en gezonde voeding was de viervoeter ruim vijf kilo aangekomen.

Jouw steun is hard nodig
Helaas staan de verhalen van Cooper en de husky niet op zich. Achter de voordeur gaat nog zoveel dierenleed schuil. In 2021 heeft de LID maar liefst 14.470 inspecties uitgevoerd!

Help jij mee dierenleed achter de voordeur te voorkomen? Samen kunnen we dieren in Nederland redden en beschermen.

Help mee
    

De LID is een zelfstandig opererende stichting, die in opdracht van het ministerie van LNV handhaaft en toezicht houdt op het welzijn van huis- en hobbydieren en wordt mede ondersteund door de Dierenbescherming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten