Translate

zondag 16 juli 2023

Bont voor Dieren heeft met groot succes een inzamelingsactie gehouden van bontartikelen die ingeleverd waren bij kringloopwinkels

 


Dat er in Nederland nog veel bont in omloop is, bewijst de opbrengst van de tweede inzamelactie. Dit jaar voerden we actie in samenwerking met kringloopwinkels Noppes, Rataplan, Wawollie en Emmaus Domstad om bont uit het straatbeeld te krijgen.


De inzameldag begon in Alkmaar. Een medewerker van Rataplan begeleidde ons naar de zakken vol bontjassen en -mutsen van bruine nertsen en rexkonijnen. Kringloopwinkel Noppes had een pallet vol klaar staan. Er waren drie mensen nodig om de opbrengst in te laden. De derde stop was Emmaus Domstad, zij gingen bontvrij naar aanleiding van de bontinzamelweken vorig jaar. De hoeveelheid ingeleverd bont bleek hier mee te vallen. Wawollie pakte groots uit in de winkel met een groot bord met daarop vermeld dat de wereld bontvrij moet zijn. Met een voldaan gevoel en een bus vol bont reden we terug richting ons kantoor. Het bruikbare bont zullen we inzetten voor educatieve doeleinden, zoals bij campagnes, straatacties en voorlichting op scholen.

Verkoopt een kringloopwinkel in jouw omgeving nog steeds bont? Stuur ze dan een bontmelding. Steeds meer tweedehandswinkels kiezen voor een bontvrijbeleid en staan op onze bontvrijlijst. Deze lijst willen we graag verder uitbreiden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je voortaan bontvrij jouw vintage inkopen doet!

Met hartelijke groet,
Tanktop € 19,95
Dopper € 19,95
Tanktop € 19,95
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube
Volg ons via bontvoordieren.nl
Doneren kan hier of maak een gift over naar IBAN NL68TRIO0338625232

Bont voor Dieren
Panamalaan 110
1019 AZ Amsterdam

Copyright 2023 © Bont voor Dieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten