Translate

donderdag 20 juli 2023

2 dierenbeulen dumpen zwaar verwaarloosde, uitgehongerde, uitgedroogde oude kat op straat die dankzij meldingen bij 144 ( red een dier) is gered

 De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week een ernstig verwaarloosde kat in bewaring genomen. De eigenaar uit Voorne aan Zee had het bejaarde dier op straat gedumpt, waarna de LID in overleg met de rijksdienst RVO heeft ingegrepen.

Eigenaar dumpt verwaarloosde bejaarde kat op straat

De kat kon worden gered dankzij meldingen bij 144. De kat was oud, zwaar vermagerd en woog slechts twee kilo. Het dier had een totaal vervilte vacht met grote klitten, was uitgehongerd en uitgedroogd. De inspecteur heeft de kat met spoed naar een dierenarts gebracht, die het dier eerst een paar dagen heeft laten aansterken. Daarna is de kat bij een tijdelijke opvanglocatie bevrijd van zijn verwaarloosde vacht en uitgebreid onderzocht. Ook de specialist concludeerde dat het dier ernstig was verwaarloosd.

Alle kosten voor transport, tijdelijk onderdak en (medische) verzorging van het dier worden door de rijksdienst op de eigenaar verhaald. Die rekening zal gezien de zorgwekkende situatie van de kat flink oplopen. Vanwege de ernst van de zaak kreeg de man bovendien een proces-verbaal, wat kan leiden tot strafvervolging door het Openbaar Ministerie (OM).

Tijdens het onderzoek op de locatie in Voorne aan Zee sprak de inspecteur ook de partner van de man. Zij beweerde beginnend homeopathisch geneeskundige te zijn en zich al enige tijd over het verzwakte dier te ontfermen. Uit haar verklaring bleek echter niet dat ze daadwerkelijk was opgeleid of dat het dier een passende behandeling had gekregen. Omdat ze op de hoogte was van de situatie van de kat, maar geen adequate zorg had verleend of geregeld, én geen melding had gemaakt van de situatie krijgt ook zij een proces-verbaal waar het OM zich over zal buigen.

2 opmerkingen:

  1. Wat is dat toch hier in NL?
    Altijd maar dat softe gedoe tegen de meest weerzinwekkende figuren? Geef ze allebei de maximale boete en een maand in het gevang en nooit geen dieren meer.
    Daarna versterkt toezicht op mevr. haar zgn homeopathische behandelkunsten want zo te zien bakt ze er niets van en heeft ze een totaal gebrek aan empathie, een psychopaat dus.

    BeantwoordenVerwijderen