Translate

maandag 31 juli 2023

Floortje Dessing wordt naar eigen zeggen 'pislink' van de 'foute' toeristische activiteiten met dieren die ze op dit moment in kaart brengt op het Indonesische eiland Bali

Vooral een activiteit als het op het oog onschuldige wassen van olifanten is haar een doorn in het oog, schrijft de presentatrice zondag op Instagram.

"Paar dierentuinen hier op Bali bezocht en nu al een overkill aan selfiemakers gezien die grof geld betalen voor een foute wildlife-activiteit", schrijft ze bij een foto van een stel dat poseert met een olifant. Als voorbeeld noemt ze het ‘olifant wassen’. "Lijkt onschuldig, maar enige reden dat dit Amerikaanse stel zo dicht bij deze olifant kan staan (van nature net zo wild als bv een leeuw of een beer) is omdat ze als baby-olifant net zo lang is bewerkt met stokken totdat haar wil brak en ze onderdanig werd aan haar ‘verzorgers’."


Ook voor centra die beweren geredde olifanten op te vangen moeten toeristen uitkijken, stelt Dessing. "Als een centrum zegt dat ze ‘rescued elephants’ hebben, dan moeten die ergens in een groot stuk omheind bos worden losgelaten en in kudde kunnen leven. Die moeten niet de hele dag op de foto moeten gaan, ritjes maken met toeristen en tussentijds aan een ketting liggen. Word hier zo pislink om."

Vorige week deelde Dessing al dat ze voor dit thema op het Indonesische eiland is. Helaas kon ze niet direct aan het werk omdat ze werd geveld door een "nasty tropisch virus". Gelukkig meldde ze enkele dagen geleden weer beter te zijn. Of en wanneer haar onderzoek naar het toerisme met dieren op televisie te zien is, is vooralsnog niet duidelijk.

World Animal Protection

Geen opmerkingen:

Een reactie posten