Translate

dinsdag 4 juli 2023

De Zuid-Koreanse Democratische Partij wil de hele hondenvleesindustrie voor menselijke consumptie verbieden

 


 
Hondenvleesboerdrij :  wachten op de slacht voor de menselijke consumptie

Foto's door: Jean Chung voor HSI

Zuid-Koreaanse Democratische Partij Assembleelid Jeoung-ae Han heeft zojuist wetgeving geïntroduceerd die de hondenvleesindustrie wil elimineren door het fokken en slachten van honden voor menselijke consumptie te verbieden, inclusief het verbieden van hondenvleesboerderijen, hondenslachthuizen en de verkoop van hondenvlees in heel Zuid-Korea, en het ondersteunen van hondenboeren om over te stappen naar alternatieve bedrijven.

Bevrijd door vrijwilligers van Humane Society International   

Het wetsvoorstel, een speciale wet genoemd, komt nadat Humane Society International (HSI) / Korea achter de Humane Society International schermen met Koreaanse wetgevers heeft gewerkt aan een verbod op hondenvlees. Sinds 2015 heeft het Models for Change-programma van HSI / Korea samengewerkt met hondenboeren om 18 boerderijen permanent te sluiten, meer dan 2.700 honden te redden en boeren te helpen bij de overgang naar alternatieve middelen van bestaan, zoals waterlevering of de teelt van chiliplanten.

De speciale wet - ondersteund door 11 tweeledige sponsors - komt op een moment van toenemende publieke en politieke steun voor het beëindigen van de hondenvleesindustrie in Zuid-Korea. First lady Kim Keon-hee heeft openlijk opgeroepen tot een verbod, en uit de laatste opiniepeilingen van Nielsen Korea, in opdracht van HSI / Korea, blijkt dat 87,5% van de bevolking geen hondenvlees eet of in de toekomst niet zal eten, en 56% steunt een wettelijk verbod. In december 2021 vormde de regering een taskforce om aanbevelingen over de kwestie naar voren te brengen, maar na herhaalde vertragingen zijn assembleelid Han en HSI / Korea samengekomen om deze speciale wet te bevorderen om een uitfasering te versnellen.

"Dit is een historisch moment voor het dierenwelzijn in Zuid-Korea, dat hopelijk het begin van het einde markeert voor de hondenvleesindustrie in ons land. Het is duidelijk dat er een aanzienlijk maatschappelijk en politiek momentum is om het hondenvleestijdperk van Zuid-Korea voor eens en voor altijd te beëindigen," zei Borami Seo, directeur overheidszaken bij HSI / Korea, die nauw samenwerkt met wetgevers om wetgeving te bereiken.

"Deze speciale wet heeft tot doel een staatsplan op te stellen om een einde te maken aan de hondenvleesindustrie en boeren zakelijke overgangsmogelijkheden te bieden die ook een einde zullen maken aan het misbruik en lijden van honderdduizenden honden per jaar voor een vlees dat de meeste mensen in Korea niet willen eten."

"De consumptie van hondenvlees is misschien een deel van het verleden van Korea geweest, maar het heeft geen plaats in onze toekomst. Het Models for Change-programma van HSI /Korea biedt een werkende blauwdruk voor hoe we deze industrie in samenwerking kunnen afbouwen in plaats van conflicten met boeren. Het is nu tijd voor onze wetgevers om deze speciale wet aan te nemen, zodat we samen deze stervende industrie naar de geschiedenisboeken kunnen sturen," vervolgde Seo.

Helaas worden naar schatting een miljoen honden nog steeds intensief gefokt op duizenden boerderijen in het hele land, meestal in extreem lage welzijnsomstandigheden. De honden worden gehouden in kleine, kale, draadkooien zonder goed voedsel, water, stimulatie, comfort, onderdak of veterinaire zorg. Pijnlijke huid- en ooginfecties komen vaak voor, net als ziekten en onbehandelde verwondingen en wonden door vechten als gevolg van verveling, frustratie en beperkte middelen, zoals voedsel. Hoewel de meeste honden op de boerderijen worden geboren, worden verlaten huisdieren vaak nog steeds aangetroffen met hun halsband wanneer ze naar de slacht worden gebracht, of worden ze afgekeurd uit de fokkerij-industrie. Gruwelijk genoeg is de dood meestal door elektrocutie.

"Volgens de Food Sanitation Act wordt hondenvlees niet als voedsel beschouwd, daarom werkt deze wrede industrie al in strijd met de wet. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat deze speciale wet wet wordt gemaakt om een einde te maken aan het fokken, slachten, verwerken en verkopen van honden voor consumptie," vertelde Han aan HSI / Korea. "Hondenvlees veroorzaakt niet alleen onnodig dierenleed, het bedreigt ook de volksgezondheid door de onhygiënische omstandigheden. We hebben deze speciale wet dringend nodig om een einde te maken aan de hondenvleesindustrie en overgangsondersteuning te bieden aan boeren."

Artikel 6 van de Bijzondere Wet voorziet in de opstelling van een plan om hondenvleesbedrijven en aanverwante bedrijven te sluiten en hun transitie te ondersteunen. Op grond van deze clausule neemt het ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Plattelandszaken in het plan op hoe bescherming zal worden geboden aan honden van die bedrijven die ervoor kiezen om binnen vijf jaar nadat de wet wet is geworden, te sluiten. Artikel 8 biedt de juridische gronden om een commissie op te richten om de hondenvleesindustrie onder de regering te beëindigen, bestaande uit maximaal 25 vertegenwoordigers van relevante ministeries en andere belanghebbenden.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal financiële steun worden verleend om wettelijk geregistreerde hondenboerderijen te sluiten of over te dragen. In navolging van het Models for Change-programma van HSI / Korea zullen deelnemende boeren subsidies krijgen om hun overgang te ondersteunen, evenals training of begeleiding voor loopbaanverandering.

Het volledige verbod op het fokken en slachten van honden voor menselijke consumptie zou vijf jaar na het aannemen van de wet van kracht worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten