Translate

dinsdag 18 juli 2023

Unilever is de grootste plastic vervuiler ter wereld: Dit moet veranderen DUS weg met wegwerpbekers en bakjes

 


Je hebt het vast al gehoord. Vanaf afgelopen weekend zijn nieuwe maatregelen in gegaan om de hoeveelheid wegwerpplastic tegen te gaan. Plastic bekers en bakjes mogen in ‘voedseluitgiftelocaties’ niet langer gratis worden verstrekt. Unilever staat op de eerste plaats in de top 10 van de grootste vervuilers door miniverpakkingen. Wij roepen de nieuwe CEO van Unilever op: Stop met het gebruik van alle miniverpakkingen in het belang van de planeet.
Verder in deze nieuwsbrief heeft Plastic Soup Foundation, samen met A Plastic Planet de Plastic Health Council geïntroduceerd. Lees je meer over de onzichtbare dreiging van microplastics in onze kleding. En ken jij onze Business Community al?


Veel leesplezier gewenst.

Liefs,
Plastic Soup Foundation
WEG MET WEGWERPBEKERS (EN -BAKJES)
Vanaf afgelopen weekend moet je een kleine bijdrage betalen voor plastic wegwerpbekers en -bakjes bij je favoriete afhaalrestaurant, supermarkt to go of koffiebar. Hoeveel je extra betaalt staat op de kassabon. De ondernemer bepaalt zelf de meerprijs en hoeft dit niet af te dragen. Er zijn ondernemingen die van plan zijn deze extra inkomsten te investeren in plasticreductie, bijvoorbeeld door deze te doneren aan Plastic Soup Foundation.

Bij het afhalen moet jou ook een alternatief geboden worden. Zoals een statiegeldsysteem of een verpakkingen zonder plastic. Wij moedigen je aan een eigen beker of bakje te mee te nemen en deze te laten vullen. Op sommige plekken is dit al langer mogelijk. Deze nieuwe wetgeving is een mooie aanleiding om de discussie aan te gaan. #durftevragen
HERGEBRUIK MOET DE NORM WORDEN
UNILEVER: STOP MET HET VERVUILEN VAN ONZE MOOIE WERELD!
Unilever is een van de grootste plasticvervuilers ter wereld. Een van de redenen hiervoor is dat ze talloze producten verkopen in individuele kleine verpakkingen, de zogenaamde sachets of zakjes. Deze worden overal in lage-inkomenslanden verkocht, kunnen nauwelijks worden gerecycled en vervuilen het land en het water.

Dit moet veranderen! Daarom doen we een oproep aan Hein Schumacher, per 1 juli de nieuwe CEO van Unilever: stop met de verkoop van producten in miniverpakkingen! 
MINIVERPAKKINGEN

RECENTE ARTIKELEN
____________

PLASTIC HEALTH COUNCIL 
Begin juni hebben we samen met A Plastic Planet de Plastic Health Council geïntroduceerd. Het doel is om de schadelijke gevolgen van plastics en chemische stoffen voor de gezondheid van mensen centraal stellen in het VN plasticverdrag. Dit verdrag moet eind 2025 in werking treden.
ONDERHANDELINGEN OVER HET PLASTICVERDRAG
SAMEN WERKEN AAN SYSTEEMVERANDERING 
Alle partners en supporters binnen de Plastic Soup Business Community doen er in hun bedrijfsvoering alles aan om te voorkomen dat er nog meer plastic in het wereldwijde ecosysteem terechtkomt. Dat kan vanuit een 0% tolerantie filosofie, maar onze community staat ook open voor bedrijven die er nog niet zijn en willen leren hoe het anders kan.
BUSINESS COMMUNITY
DREIGING VAN MICROPLASTICS UIT KLEDING
Zeventig procent van onze kleding is gemaakt van plastic. Dit zijn bijvoorbeeld materialen als polyester, nylon, polyamide of acryl. Tijdens de productie, wassen, drogen en dragen van deze kleding komen de minuscule plasticvezels vrij en die komen dan terecht in het water, in de lucht en in ons lichaam. 
MICROVEZELS IN ONS LICHAAM
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
YouTube
Website
DONEER EN MAAK HET VERSCHIL
IBAN NL13 TRIO 0198 0475 17
DONEER
Copyright © 2023 Plastic Soup Foundation, All rights reserved.
You are receiving this mail because you opted in at our website through another source.

Ons postadres is:
Plastic Soup Foundation
Sumatrakade 1537
Amsterdam, Noord-Holland 1019 RS
Netherlands

Add us to your address book


update your preferences / unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten