Translate

donderdag 30 november 2023

30 sterren uit de mode, film en muziek industrie hebben in een brief beroep gedaan aan de president van Indonesië te stoppen met de wrede handel in honden en kattenvlees

Er is hoop ! Vietnam en Zuid-Korea zijn in 2027 helemaal honden en katten vlees industrie vrij. 

Waarom geen hondenvlees eten en wel schattige biggetjes? Omdat het is bewezen dat de Covid-virus is ontstaan op de bloederige markten waar levende dieren werden gedood.  Bij honden en katten worden ze of levend gevilt of met een hamer doodgeslagen en dan in brand gestoken zodat de vellen gemakkelijker zijn om te verwijderen. Ik kan u verzekeren dat de video's ook voor mij, vreselijk zijn om te zien en die zal ik niet plaatsen. 

Meer dan 30 sterren uit de mode, films en muziek, waaronder Charlize TheronBillie EilishClint Eastwood, Kim Basinger, Courteney Cox, Ricky Gervais, Andie McDowell, Jeff Bridges en Zooey Deschanel hebben in een gezamenlijke brief een beroep gedaan op president Joko Widodo om een einde te maken aan de wrede handel in honden- en kattenvlees in Indonesië na de redding van wanhopige dieren van een van de meest beruchte markten van het land, Tomohon Extreme Market.


Meer dan 130.000 honden en talloze katten worden jaarlijks geslacht op openbare markten op het eiland Sulawesi. In juli van dit jaar werkte burgemeester Caroll Senduk van de stad Tomohon in de provincie Noord-Sulawesi samen met liefdadigheidsinstellingen voor dieren Humane Society International (HSI) en Animal Friends Manado Indonesia (AFMI) om de verkoop en het slachten van honden en katten voor menselijke consumptie op de beruchte markt permanent te stoppen, waarmee een einde kwam aan jaren van lijden. De liefdadigheidsinstellingen waren met succes in staat om de resterende dieren te redden die levend werden gevonden in het slachthuis van de markt.


In een brief aan de president prezen Dame Judi Dench, Alicia Silverstone, Alfie Boe OBE, Leona Lewis, Daisy Fuentes, Eddie Vedder, Goran Visnjic, Kristin Bauer en anderen leiders in heel Indonesië die actie hebben ondernomen om de handel in honden- en kattenvlees in hun rechtsgebieden uit te roeien, waardoor elke maand tienduizenden honden en katten worden gered van de wrede en gevaarlijke markten.

Er zijn nu 28 steden en regentschappen die richtlijnen en verordeningen hebben aangenomen die de handel verbieden, evenals de Speciale Hoofdstedelijke Regio van Jakarta, en de baanbrekende en progressieve actie die de stad Tomohon in juli heeft ondernomen om een einde te maken aan de verkoop en het slachten van honden en katten, en hun vlees, op de meest beruchte markt van het land - Tomohon Extreme Market.

De brief eindigde met een aansporing aan de premier om ervoor te zorgen dat "een landelijk verbod wordt ingevoerd, zodat we binnenkort een echt honden- en kattenvleesvrij Indonesië kunnen vieren."


De brief, die ook werd ondertekend door enkele van de grootste sterren van Indonesië, waaronder Bubah Alfian, Cinta Laura Kiehl, D.J Bryant, Davina Veronica, Luna Maya en Prilly Latuconsia, erkende het feit dat de meeste mensen in Indonesië een verbod willen zien.


De sterren schreven: "We staan sterk achter de overgrote meerderheid van de Indonesische burgers en internationale bezoekers die zich verzetten tegen de handel in honden- en kattenvlees en geloven in het beschermen van dieren tegen wreedheid en uitbuiting; en juich die leiders toe die stappen hebben ondernomen om prioriteit te geven aan de gezondheid en veiligheid van hun burgers."


De sterren voelden zich geïnspireerd om de brief te schrijven nadat ze hoorden over het verbod op de handel in honden- en kattenvlees dat door HSI en AFMI op Tomohon Market was bereikt, evenals hun redding van de laatste 25 honden en drie katten die levend werden gevonden in de slachthuizen die de markt bevoorraadden. Alle zes honden- en kattenhandelaren die aan de markt leverden en werkten, ondertekenden een historische overeenkomst om permanent een einde te maken aan de betrokkenheid bij de handel in honden- en kattenvlees, wat op zijn beurt het uitgebreide toeleveringsnetwerk van dierendieven en -handelaars die betrokken waren bij hun langeafstandstransport verstoorde.


Dierenmishandeling op de Tomohon-markt is gedocumenteerd tijdens onthullingen die vele jaren duren, waarbij levende honden en katten ineengedoken en schuddend te zien zijn terwijl handelaren ze een voor een uit hun kooien rukten om ze herhaaldelijk over het hoofd te knuppelen en ze in brand te steken om hun vacht te verwijderen, soms terwijl ze nog bij bewustzijn waren. Onlangs werden verontrustende beelden gefilmd door HSI op de Tomohon-markt in maart en juli van dit jaar, waarop rijen kadavers van honden en katten met steekvlam te zien waren die te zien waren bij marktkramen.

"We zijn zo dankbaar voor deze uitgesproken Indonesische en wereldwijde sterren die hun stem gebruiken om op te komen voor de miljoenen honden en katten die de meest gruwelijke mishandeling ondergaan voor de vleeshandel. We herhalen hun lof voor de Indonesische leiders die met ons samenwerken om een einde te maken aan deze wreedheid en we sluiten ons bij hen aan om er bij president Widodo op aan te dringen een landelijk verbod in te voeren", zei Lola Webber, HSI's directeur van campagnes om een einde te maken aan de handel in hondenvlees.


"De handel in honden- en kattenvlees is niet alleen obsceen wreed, maar ze brengen ook de volksgezondheid in gevaar door de verspreiding van het dodelijke rabiësvirus tijdens het slachten, slachten en consumeren van honden. Dus om te zien dat deze beroemdheden zich achter de meerderheid van de Indonesische burgers scharen in hun oproep om een einde te maken aan deze ellendige handel, is echt bemoedigend", aldus Frank Delano van AFMI.


"Indonesië is een populaire toeristische bestemming voor reizigers uit de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Europa, dus de beroemdheden die deze brief hebben ondertekend, vertegenwoordigen zowel de internationale als de nationale gemeenschap die een honden- en kattenvleesvrij Indonesië willen zien. Deze arme dieren hebben genoeg doorstaan. We hopen dat president Widodo en provinciale leiders actie ondernemen om Indonesië te bevrijden van de plaag van deze wrede en gevaarlijke handel die onze reputatie over de hele wereld aantast", zegt Karin Franken van Jakarta Animal Aid Network.


   Bron : Animal Reader, alle foto's zijn van de Humane Society International 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten