zondag 1 september 2013

Een historische ontwikkeling in India ..... 6 tijgerstropers gaan 3 jaar de bak in !!
Delhi, 23 augustus:   In een historisch en belangrijk arrest door de Karnatak High Court India, zijn zes tijgerstropers waaronder een vrouw veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf.

De gezamenlijke inspanningen gedurende een periode van 13 maanden van de Karnataka Forest Department met hulp van Wildlife SOS,  http://www.wildlifesos.org/blog/6-tiger-poachers-convicted een in New Delhi gevestigde Wildlife Conservation NGO resulteerde in deze arrestaties.

GS Prabhu, IFS-PCCF ( Chief Wildlife Warden), Karnataka Forest Department zei: "Dit is een zeer positieve ontwikkeling. Dergelijke veroordelingen tegen de stropers zal dienen om de boodschap aan stropers duidelijk te maken en werkt als een afschrikmiddel. We werken de klok rond om tijgers en wilde dieren te beschermen in onze bossen.


Kartick Satyanarayan, (  met deze dierenvriend heb ik regelmatig contact ), van Wildlife SOS zei: "Dit is een belangrijke arrest waarin de bedreiging van de tijgers wordt erkend. Deze uitspraak is een zeer goede zaak voor de toekomst van tijgers in India."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten