zondag 29 september 2013

Oh my god !! Dit kan toch niet waar zijn !! Dit breekt je hart ( video )


De aapjes worden vastgebonden en opgehangen aan hun voorpoten om ze te leren rechtop te lopen!! OMG !!!

http://youtu.be/JKhx5OeZQbETopeng Monyet ( dans aapjes )

Op drukke kruispunten in Jakarta worden als mens uitgedoste apen gedwongen om kunstjes te doen en geld in te zamelen. Deze zg. topeng monyet worden hiervoor met barbaarse methoden afgericht. JAAN heeft samen met Stichting AAP en de locale politie in november 2011 een project opgezet om aan deze dierenmishandeling een einde te maken. Tot nu toe werden 34 dansapen in beslag genomen. We willen dit werk voortzetten.

De in beslag genomen aapjes moeten gedurende hun quarantaine van drie maanden worden gevoed. Ze ondergaan de nodige medische keuringen en moeten worden gesocialiseerd. JAAN werkt samen met een rescue center op West Java waar 3 verzorgers zich met de dieren bezig houden. Elk aapje kost per maand 250.000 rupiah (ong. € 25).


 
Een aapje verkleed met een baby masker

Meestal komen we met het door Stichting AAP verstrekte budget goed uit, maar soms heeft een dier meer medische zorg nodig. Bijvoorbeeld als dringend extra bloedtesten nodig zijn om ziektes op het spoor te komen en daartegen de juiste behandeling te geven. Bloedtesten zijn erg duur, evenals de TBC testen. Omdat deze dieren dikwijls besmet zijn, zijn de onderzoeken dringend nodig.

Dit is toch niet te geloven!!

Wat kan ik doen?

http://www.stichting-jaan.nl/pages/makaakaapjes.php  Dit is de website van de Nederlandse Femke de Haas de medeoprichter van deze stichting

Plak/knip deze berichten en stuur ze in een e-mail naar  info@jakartaanimalaid.nl      Zij printen het uit en sturen het op naar de minister. Alvast bedankt !!

 
 Aan het Ministerie: 
 
Hierbij druk ik mijn bezorgdheid uit over de honderden, wellicht duizenden dansaapjes. Ik vind het verbijsterend om aan te zien hoe deze dieren mishandeld worden, ondanks de nieuwe wet die dze wilde dieren zou moeten beschermen tegen mensen. Ik hoop dat Indonesië de nieuwe wet zal uitvoeren en de mensen die deze wilde dieren nog steeds houden en gebruiken ter verantwoording zal roepen. Bovendien zou de regering een educatief programma moeten aanbieden waarin wordt uitgelegd waarom het verkeerd is deze dieren te gebruiken
 
 
U dankend voor Uw aandacht..
 
Uw naam en land graag hier  
 
 
                Alles kan in het Nederlands maar mag uiteraard ook in het Engels

2 opmerkingen:

 1. Dit is te erg voor woorden. Ik heb de documentaire gezien,
  http://nos.nl/video/458354-hulp-voor-indonesische-dansaapjes.html
  En eigenlijk kan je dan alleen nog maar huilen bij het zien van zoveel wreedheid en lijden van deze arme hulpeloze intelligente dieren. Vraag a.u.b. aan vrienden, familie en je sociale network om deze oproep te verspreiden en zo te helpen hier een einde aan te maken.

  This is to horrible for words. I've seen the documentary
  http://nos.nl/video/458354-hulp-voor-indonesische-dansaapjes.html
  And all you can do is cry for these poor suffering intelligent animals.
  "Human-kind" is not kind at all. Please ask your friends, family and your social network to help and to stop this immense cruelty.
  to stop this cruelty.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Cath,

   De dag dat ik dit schreef was ik kapot. Ook zo met de civet katten en de galberen. We weten allemaal wel dat het bestaat maar als ik er weer over schrijf dan komt de onmacht weer naar boven. Dat je het weet maar niet kunt helpen. Dat is zo erg. Bedankt voor al je inbreng xxx Erna

   Verwijderen