dinsdag 2 september 2014

2 november super leuke middag: Duik mee voor de Noordzee en ontvang een WNF-herfsduikshirt !


Ik kreeg dit positief bericht vanmorgen binnen van het Wereld Natuur Fonds www.wnf.nl

Toch meer even een afbeelding van de Noordzee

Betere bescherming Noordzee

Goed nieuws! Staatssecretaris Dijksma heeft besloten om kwetsbare natuurgebieden in de Noordzee te beschermen. Het WNF is daar blij mee.

Met de beschermingsmaatregelen voor de drie belangrijke gebieden in de Noordzee; de Doggersbank, Klaverbank en het Friese Front, is een belangrijke stap gezet op weg naar een netwerk van beschermde gebieden op zee.

Het WNF wil een netwerk van beschermde gebieden sluiten voor economische activiteiten. Het gaat in totaal om tenminste 30% van de Noordzee. Een dergelijk netwerk  zal het Noordzeeleven, waaronder belangrijke kraamkamers van vissoorten, de kans geven zich te herstellen.
news© WWF     Prachtig !! Meer weten over de Noordzee? Hieronder een zee van informatie
 
 
    De Bewuste Vis week 8 - 14 september

 De snelheid en de manier waarop we de oceanen leegvissen en vervuilen is rampzalig voor het leven in zee. Als we zo doorgaan zijn onze oceanen halverwege deze eeuw zo goed als leeg.

Om de zeeën en kustgebieden beter te beschermen kun je zelf iets doen. Kies voor Bewuste Vis met het MSC- of ASC-keurmerk als je vis koopt. Zo geniet je nu en in de toekomst van mooie natuur en voldoende vis.

Tijdens de Bewuste Vis week van 8 - 14 september ontdek je bij  jouw supermarkt hoeveel producten er al met het ASC- en MSC-keurmerk te koop zijn. Je kunt dus heel makkelijk een verantwoorde keuze maken en zo bijdragen aan een gezonde zee. Wil je ook nog op een andere manier meedoen? Doe de Vis Quiz, bekijk het animatiefilmpje of doe mee met de Vis selfie-actie en win een diner voor twee.
news© WNF
news© WNF
  
Duik mee!

 Word een ster voor de Noordzee! Duik samen met het WNF op zondag 2 november mee in zee.

De Noordzee heeft jouw hulp nodig! Want het gaat niet goed met het grootste natuurgebied van ons land. Help ons aandacht te vragen voor dit prachtig stukje Nederland. Verzamel al je moed en meld je aan met een mail naar herfstduik@wwf.nl.

Het wordt een superleuke middag. Je ontvangt een speciaal WNF-Herfstduikshirt en maakt bovendien kans op mooie prijzen zoals een weekend weg naar Center Parcs.
news© WNF/Rob Doolaard
 
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten