donderdag 18 september 2014

Een noodhulpteam redt dieren uit gebombardeerde dierentuin Gaza strook ( veel foto's )


Het was een voorrecht dat ik een paar jaar op het kantoor als vrijwilligster voor Stichting Vier Voeters mocht werken. www.vier-voeters.nl  Helaas kan dat door een zieke partner niet meer. Daarom ben ik zo dankbaar dat ik artikelen voor hen mag plaatsen. Hier ook weer zo'n positief bericht, ook al is het hele gebeuren diep tragisch zowel voor mensen en dieren.


Hartverwarmend nieuws ......

VIER VOETERS redt dieren uit gebombardeerde dierentuinDe dierentuin in het noorden van de Gaza strook is zwaar getroffen. Het noodhulpteam, geleid door dierenarts Dr Amir Khalil is ter plekke om de dieren te helpen.
© VIER PFOTEN | Mihai Vasile


 
Het maandenlange conflict in de Gaza strook heeft geleid tot duizenden doden en gewonden. Sinds de laatste opleving van vijandelijkheden begin juli zijn ontelbare gebouwen en instellingen gebombardeerd, met vreselijke gevolgen voor mens en dier. Meer dan 80 dieren zijn gedood toen de Al-Bisan dierentuin in het noorden van Gaza gebombardeerd werd. De twintig overgebleven dieren krijgen eindelijk hulp Een team van VIER VOETERS is momenteel in de dierentuin om de verzwakte en getraumatiseerde dieren, waaronder drie leeuwen, te voorzien van voedsel en medische zorg.


De leeuwen in de dierentuin zijn hongerig, getraumatiseerd en sterk verzwakt
© VIER VOETERS | Mihal Vasile


 Het team heeft deze operatie samen met de Egyptische autoriteiten en lokale goede doelen vanuit Caïro gepland. De veiligheid van het team had de hoogste prioriteit. Uiteindelijk is het gelukt om, begeleid door een militair konvooi, de Gaza strook te bereiken.


VIER VOETERS, dat goed bekend staat in de regio,  werd door dierentuinmanager Shady Hamad officieel om hulp gevraagd omdat er geen voedsel en water meer was voor de overgebleven dieren. Overal liggen dode dieren, waaronder apen, stekelvarkens, struisvogels en lama's. De weinige overlevenden, waaronder drie leeuwen, zijn getraumatiseerd, ziek en sterk verzwakt.


Amir Khalil bereid de medische behandeling van de dieren voor
© VIER VOETERS | Mihai Vasile


Uitgerust met antibiotica, desinfecteermiddelelen en ontwormingsmiddel voert het VIER VOETERS team de medische behandelingen voor. Daarnaast zijn vanuit Jordanië voedselleveranties geregeld en is voor vers water gezorgd.


VIER VOETERS probeert om voor de drie leeuwen en een aap een veilige opvang te vinden in Jordanië in het opvangcentrum 'New Hope' van de Prinses Alia Foundation waar al jarenlang mee samengewerkt wordt.© VIER VOETERS | Mihal Vasile

www.vier-voeters.nl
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten