zondag 21 september 2014

Het is zondag: Tijd voor mooi, hartverwarmend, positief berennieuws ( video en foto's ) Geniet !
Onderstaande blog werd geschreven door Mila Danilova, medewerker op ons Russische kantoor.  International Fund for Animal Welfare www.ifaw.nl

 
De 13 berenwelpjes in het IFAW Berenopvangcentrum hebben zich in twee groepen verdeeld. De groepen zwerven nu onafhankelijk van elkaar over het terrein.
 
Veel info Russisch Berenopvang
 
Het IFAW helpt beren wereldwijd
 
Niet alle beertjes vinden het fijn om omringd te zijn door hun soortgenoten. Nelly bijvoorbeeld, het kleinste beertje, vindt het fijner om alleen te zijn, hoewel ze wel met de groep mee beweegt. Wanneer Nelly tijdens etenstijd samen is met de rest van de groep, vecht ze actief voor haar aandeel, ondanks haar kleine formaat. Dit tot hilariteit van de toeschouwers.
 
Mishka, een beertje uit de Smolensk-regio, is anders dan zijn soortgenootjes; hij is veel speelser en socialer. Waar hij is, wordt gespeeld, met takken, water of andere beren.
De beertjes zitten elkaar graag achterna, maar ze worden al voorzichtiger. Wanneer een mens dichterbij komt, rennen ze hard weg, of klimmen ze in de dichtsbijzijnde boom.
Twee beertjes spelen in het water. Twee beertjes spelen in het water.

De zomer is erg heetgeweest. De beertjes waren vaak te vinden bij een kleine vijver, waar ze baden, zwemmen, spelen en zich vermaken.
De welpjes zoeken nu zelfstandig voedsel, zoals bessen, appels, noten en eikels. Ze eten hun maaltijd tot ze in slaap vallen, vol en verzadigd.
Tijd voor een dutje!Tijd voor een dutje!

Dit is een belangrijke tijd voor de beertjes: ze moeten genoeg vet verzamelen voor de winter!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten