Translate

zondag 23 februari 2020

2 jonge servals (katachtigen) zwaar vewaarloosd, gevonden in een huis in Frankrijk binnengebracht bij Stichting AAP ( video )



Twee jonge servals binnengebracht bij Stichting AAP





Eind januari 2020 zijn twee jonge servals binnengebracht bij Stichting AAP. Het gaat om twee jonge mannetjes van ongeveer zes maanden oud en werden bij iemand thuis aangetroffen in Frankrijk.

Aangezien de conditie van de dieren erg slecht was, is besloten hen bij Stichting AAP onder te brengen. Onze dierenarts Hester heeft ze onderzocht en helaas moeten concluderen dat er veel mis is. Door tekort aan calcium in hun voeding hebben ze bijvoorbeeld kromgegroeide beenderen en bovendien diverse oude botbreuken (zie filmpje ).

Het plan voor de servals nu is ze eerst te laten uitrusten en aansterken in quarantaine. In de tussentijd gaat Stichting AAP op zoek naar een geschikte, nieuwe verblijfplaats.


Welkom bij AAP!


Kom kijkenKom langs voor een rondleiding

Wil je een kijkje nemen achter de schermen van Stichting AAP? Wij laten graag meer van ons werk en onze dieren zien! Elke vrijdag, zaterdag en zondag verzorgt AAP rondleidingen.
  • De rondleiding begint om 13.30 uur en duurt 1,5 tot 2 uur.
  • De rondleiding is gratis.
  • De minimumleeftijd is 12 jaar en honden zijn niet toegestaan.
  • Je kunt voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.
  • De rondleidingen worden vanaf half februari tot en met medio november georganiseerd.
Stichting AAP is gevestigd in het buitengebied van Almere aan het Kemphaanpad 1. Parkeren kan op de grote parkeerplaats langs de Kemphaanweg. In deze uitgebreide routebeschrijving vind je meer informatie over hoe je Stichting AAP kunt bereiken met het ov of de auto.


Plattegrond Rondje AAPRondje AAP

Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid een Rondje AAP te wandelen. Om het terrein van AAP heen is een wandelpad, het 'Rondje AAP', waarbij je de dieren in het Apenhuis, de Quarantaine en het Chimpanseecomplex van een afstand kunt zien. Op bijgaand kaartje staat het Rondje AAP aangegeven.

Tot voor kort kon u ook onze Apeneilanden bezoeken via de vlonders van Staatsbosbeheer,  tegenover restaurant Kip & Ei Dubbel-Op. In verband met de veiligheid van de bezoekers heeft Staatsbosbeheer de vlonders momenteel in onderhoud. Hierdoor zijn de vlonders niet toegankelijk. Maar gelukkig kunt u de dieren wel gewoon zien vanaf het overdekte plein naast het restaurant. En van vrijdag t/m zondag zijn de dieren nog beter zichtbaar vanaf het terras en vanuit de serre van het restaurant.

Benieuwd naar de binnenkant van ons Chimpanseecomplex?


Stadslandgoed de Kemphaan

Stichting AAP is onderdeel van Stadslandgoed de Kemphaan. Dit landgoed is een bijzondere plek, waar je midden in de natuur geniet van een avontuurlijk dagje uit. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij onze apen, maar ook op de rest van het terrein valt van alles te beleven. Ga op pad met een boswachter, ontdek de jungletuin of struin over de biologische boerenmarkt. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Zuiderzee-speelbos of klimmen in boomtoppen (ook leuk voor volwassenen!). De dag sluit je lekker af bij restaurant Kip & Ei Dubbel-op.

Een welverdiend weekendje weg

Overnachten op de Kemphaan kan ook. Lodgerie 'Het Groene Geheim' heeft luxe lodges en kent de persoonlijke benadering van een B&B. Liever back to basic? Op natuurkampeerterrein De Kemphaan slaap je midden in de natuur. Sta vroeg op en vang een glimp op van de reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen! En het ontbijt, dat haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten