Translate

donderdag 13 februari 2020

De beelden van de uitgehongerde, uitgemergelde leeuwen uit Soedan Zoo gingen de wereld over: hoe gaat het nu met ze?

Wat ging eraan vooraf?    Uitgehongerd, uitgemergeld, uitgedroogd. En nu?





Meer humaniteit tegenover dieren
Header-kerstmailing
Het gaat beter met de dieren uit Al Qurashi Family Park Zoo in Soedan 

De afgelopen weken zijn enorm spannend en onzeker geweest! Het was nog onduidelijk of de twee uitgemergelde leeuwen, Kandaka en Mansour, het zouden redden. Hun conditie was extreem slecht en ze waren waarschijnlijk overleden als ons team niet snel ter plaatse was geweest. We kunnen jullie met blijdschap melden dat de dieren vooruitgang boeken! Zo is de conditie van de leeuwin Kandaka, dankzij de enorme inspanningen van ons team in Soedan, enorm verbetert. Ze wordt zwaarder, sterker en kan haar achterpoten al veel beter gebruiken. Echter, we vermoeden dat de leeuwin wat zichtproblemen heeft, maar om hier zeker van te zijn moet ze een volledige dierenartscontrole ondergaan. Op dit moment is zij nog te zwak om een verdoving te ondergaan.

Het VIER VOETERS-team ter plaatse werkt sinds het begin van deze missie al samen met lokale vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn jonge dierenartsen, die recent zijn afgestudeerd of binnenkort afstuderen. Onze eigen dierenartsen, Amir Khalil en Frank Göritz, hebben hen veel geleerd terwijl ze de leeuwen, hyena's en andere wilde dieren onderzochten. De jonge dierenartsen hebben een goede indruk op ons gemaakt met hun empathie, kennis, vaardigheden en motivatie. Met behulp van donaties kunnen wij ons werk in Soedan voortzetten, kunnen we op jouw steun rekenen?
ja, ik steun deze missie
Hoe gaat het met de twee hyena's? 
In de dierentuin leven naast de leeuwen ook twee hyena's. Helaas bleek na een medische controle door onze dierenartsen dat één van de hyena’s zwanger is van drie welpjes, en over ongeveer twee maanden zal bevallen. We maken ons zorgen om haar, want de leefomstandigheden in Al Qurashi Family Park Zoo zijn niet geschikt om te bevallen en voor jonge dieren te zorgen. 
Wanneer wilde dieren in ongeschikte omstandigheden bevallen en zich onveilig voelen, komt het vaak voor dat ze hun pasgeboren welpen opeten om ze te beschermen van toekomstig gevaar en lijden. Om de aankomende bevalling zo fijn mogelijk voor haar en haar welpen te maken, hebben ons team en de vrijwilligers hooi, water, eten en beschutting in haar kooi geplaatst! Ons team blijft zich, samen met de vrijwilligers, inzetten voor de dieren tot er een definitieve oplossing is gevonden.

Met jouw donatie kunnen we ze voorzien van voeding en medische zorg. Help jij mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten