Translate

vrijdag 7 februari 2020

Konijnen genetisch gewijzigd en uitgemolken in absurde dierproeven


www.animalrights.nl    veel meer informatie via deze link
Konijn dierproef
Konijnen genetisch gewijzigd en uitgemolken

Konijnen worden genetisch gemanipuleerd in Nederlandse dierproefcentra. Voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen worden konijnen herhaaldelijk zwanger gemaakt en dagelijks gemolken. Het creëren van genetisch gemodificeerde dieren en het uitvoeren van experimenten kost miljoenen dieren per jaar het leven en brengt in elke fase veel leed met zich mee.

Uit ons onderzoek blijkt dat het gebruik van konijnen in dierproeven in 2018 maar liefst met 41% is gestegen en de kweek van genetisch gewijzigde konijnen bijna is verdubbeld. Ook het aantal cavia's in dierpoeven is bijna verdubbeld.
Dierproef
  
STOP DE GENETISCHE MANIPULATIE VAN DIEREN
Teken nu
Deze aantallen zullen de komende jaren alleen maar stijgen. Er is in 2017 namelijk een vergunning afgegeven voor een project van farmabedrijf Pharming om de melk van 1500 genetisch gewijzigde konijnen te gebruiken.

Erna, er is brede consensus dat dierproeven onnodig zijn. Daarom is het extra wrang dat deze dieren moeten sterven in pijnlijke experimenten waar ze nooit om gevraagd hebben.

Spreek je ook uit tegen dierproeven en teken onze petitie!
placeholder
   
PS Op zaterdag 25 april is het Wereldproefdierendag. Dan organiseren we een grote mars in Gent. Loop ook mee voor de proefdieren!
RED DE PROEFDIEREN
Teken nu
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights


Geen opmerkingen:

Een reactie posten