Translate

maandag 27 september 2021

Dierenwelzijnsorganisatie 'Eyes on Animals': Drie slachterijen voeren dierenwelzijnsverbeteringen door


www.eyesonanimals.com

Op advies van Eyes on Animals hebben drie Nederlandse varkensslachterijen dierenwelzijnsverbeteringen doorgevoerd. Het gaat om Pali in Geldrop, Vion in Groenlo en Vion in Apeldoorn.

Bij Pali en Vion Groenlo werden verschillende verbeteringen doorgevoerd waardoor vleesvarkens bij het drijven naar de verdover minder stress ervaren. Het betreft zaken zoals het drijven van kleinere groepen varkens, het verwijderen van scherpe contrasten in de drijfgang en het gebruik van minder en betere drijfmiddelen zoals een schot, borstel, en waterstraal.

Ook werden maatregelen genomen tegen hittestress. Bij Vion Apeldoorn bouwen ze een overkapping met ventilatoren zodat veewagens in ieder geval in de schaduw kunnen staan. Bij Vion Groenlo zijn extra ventilatoren geplaatst in de loshal. Eyes on Animals is met de slachterij in overleg om nog meer verbeteringen door te voeren.



Hoewel deze verbeteringen niet uitsluiten dat er dingen misgaan, toont het aan dat de slachterijen in ieder geval open staan voor ons bezoek en advies, aandacht hebben voor dierenwelzijn en concreet actie hebben ondernomen om dierenwelzijn op bepaalde plekken te verbeteren. Dit heeft een positief effect op het welzijn van miljoenen varkens per jaar.

Lees hier meer details over Pali in Geldrop >

Lees hier meer details over Vion in Groenlo >>
Lees hier meer details over Vion in Apeldoorn >>


Geen opmerkingen:

Een reactie posten