Translate

zondag 12 september 2021

Horrorbeelden van krokodillenfokkerijen in Australië dieren verminkt, levend opengesneden, alles voor hun huid voor de modewereld van Hermès



 Nieuw onderzoek onthult ellende van krokodillen die worden uitgebuit voor hun huid op Hermès-fokkerijen

Verschrikkelijke nieuwe beelden van drie krokodillenfokkerijen van Hermès tonen hoe krokodillen worden verminkt en gestoken met een schroevendraaier

Schokkende nieuwe beelden die aan Kindness Project zijn verstrekt door het Farm Transparency Project laten de erbarmelijke omstandigheden zien waaronder Australische zoutwaterkrokodillen gevangen worden gehouden op fokkerijen die eigendom zijn van het Franse modehuis Hermès en leveranciers daarvan. De beelden tonen krokodillen die opgesloten zitten in krappe kooien of kleine betonnen putten gevuld met smerig water voordat ze worden geëlektrocuteerd, versleept en verminkt – soms terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. Op de beelden is te zien hoe een dier probeert op te staan nadat een arbeider met een mes de achterkant van zijn nek heeft opengesneden en een schroevendraaier in zijn schedel heeft gestoken in een poging zijn hersenen te beschadigen.


Levend gevilt 

“Deze beelden, die eruitzien alsof ze rechtstreeks uit een horrorfilm komen, bevestigen nogmaals wat we al weten: de exotische huidenindustrie is bloederig en wreed”, zegt Mimi Bekhechi, campagneadviseur van PETA. “Het is hoog tijd dat Hermès stopt met het fabrieksmatig fokken van wilde dieren en zich aansluit bij Chanel, Jil Sander en de vele andere ontwerpers die zich afkeren van dierenhuiden ten gunste van innovatieve, ethische en duurzame materialen waarvoor niemand heeft geleden onder afschuwelijke omstandigheden en een gewelddadige dood heeft ondergaan.”

“Recente beelden hebben bewezen dat zelfs de veronderstelde hoogste normen op het gebied van welzijn krokodillen niet kunnen beschermen tegen afschuwelijke leefomstandigheden en slachting,” zegt Alix Livingstone, campagnedirecteur van Kindness Project. “Het is van het grootste belang dat we een sterk signaal afgeven dat onze waardevolle wilde dieren geen objecten zijn die kunnen worden verhandeld omwille van de eisen van luxe mode.”


Zoals Kindness Project opmerkt, “neemt Australië 60% van de wereldwijde handel in krokodillenhuiden voor zijn rekening, waarvan twee derde afkomstig is uit het Northern Territory, waar deze beelden zijn opgenomen”. Het voegt eraan toe dat, ondanks het feit dat ze een natuurlijke levensverwachting van 70 jaar hebben, krokodillen die voor de mode worden gebruikt met geweld worden afgeslacht als ze nog maar twee of drie jaar oud zijn en dat er tot wel vier krokodillen nodig zijn om slechts één Hermès Birkin-tas te maken.


PETA US werd in 2015 aandeelhouder van Hermès na wreedheden aan het licht te hebben gebracht in reptielenfokkerijen in Texas en Zimbabwe die leverden aan een looierij die eigendom is van Hermès. In 2016 liet een reportage van PETA US het lijden van jonge struisvogels bij een leverancier van Hermès zien en in 2017 toonde een reportage in Vietnam krokodillen die werden opgesloten in grimmige betonnen stallen met onhygiënische bassins en werden onderworpen aan een gewelddadige dood.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te dragen” – merkt op dat natuurbeschermers hebben gewezen op het risico van het veroorzaken van toekomstige pandemieën door de handel in exotische huiden en blijft Hermès oproepen om krokodillenhuiden en andere exotische huiden de rug toe te keren. Bezoek voor meer informatie PETA.nl of volg de groep op Facebook of Twitter.

Contact:

Jennifer White +44 (0) 20 7837 6327; JenniferW@peta.org.uk

#


Geen opmerkingen:

Een reactie posten