Translate

donderdag 2 december 2021

Modemagazine Elle zal wereldwijd stoppen met gebruik van bont in hun reclame inhoud van het tijdschrift: jaarlijks worden nog 100 miljoen dieren gedood voor de mode

 

Nertsenbaby's op een pelsboerderij knuffelen het lichaam van hun dode moeder, foto: Jo-Anne McArthur op Unsplash

Modemagazine Elle zal wereldwijd stoppen met het gebruik van bont in al zijn redactionele en reclame-inhoud, zei internationaal directeur Valeria Bessolo Llopiz donderdag. Elle is het eerste grote tijdschrift dat deze stap zet.


"De aanwezigheid van dierenbont op onze pagina's en op onze digitale media is niet langer in overeenstemming met onze waarden, noch met onze lezers", vertelde ze op een conferentie georganiseerd door The Business of Fashion. "Het is tijd voor Elle om een statement te maken ... het afwijzen van dierenmishandeling."

Ze voegde eraan toe dat Elle "het bewustzijn voor dierenwelzijn wilde vergroten" en "een meer humane mode-industrie wilde bevorderen".

"Deze aankondiging zal positieve veranderingen teweegbrengen in de hele mode-industrie en heeft het potentieel om talloze dieren te redden van een leven van lijden en een wrede dood", zei PJ Smith, directeur modebeleid voor de Humane Society of the United States, op de conferentie. Hij hoopt dat andere bladen het voorbeeld van Elle zullen volgen.

"Bontpromoties horen alleen thuis in de achterste exemplaren van modebladen uit vervlogen tijden", vertelde Elisa Ellen, de Britse directeur van People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), aan persbureau AFP.

Elk jaar worden meer dan 100 miljoen dieren gedood voor de mode, volgens dierenwelzijnsorganisatie Four Paws.

De meerderheid van de vacht komt van boerderijen in China en Europa, waar nertsen, wasbeerhonden, chinchilla's, vossen en andere dieren vanaf de geboorte in kleine bedrade kooien worden gehouden en worden gedood voordat ze een jaar oud zijn.

Woensdag kondigde het Italiaanse luxe modehuis Armani's aan te stoppen met het gebruik van angorawol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten