Translate

dinsdag 28 december 2021

18 ontroerende foto's: Dierenheldin uit Bosnië Dalida zorgt voor meer dan 100 straathonden maar na een ernstige overstroming is er geen geld meer voor voer Helpt u Haar?

Lucky's pootje zal altijd zo blijven

Weer zo'n prachtige hulpactie van Dierennood  www.dierennood.nl

Hanno Berger van oprichter van Dierennood verteld : 
Het is zeker nooit de bedoeling om onze dierenhelden na één project te laten vallen. Wij blijven hen volgen. Jammer genoeg kunnen we meestal niet méér doen.

Toch gaan we nu een klein extra project maken voor Dalida Kozlic in Bosnië. Omdat de nood bij haar weer eens ondraaglijk hoog is.

Trouwe lezers herinneren zich haar wel. Een dierenrechtenactivist die al jong wist dat ze advocate wilde worden om meer voor de dieren te kunnen betekenen.

Ze had zich echter niet gerealiseerd dat ze daarmee een heleboel mensen, bedrijven en zeker de overheid tégen zich zou krijgen, die haar simpelweg geen opdrachten gunnen. Het is dagelijks vechten voor haar bestaan.

Ze werd en wordt tegengewerkt, bedreigd, getreiterd en is zelfs al eens flink mishandeld. Zij en haar vader werden regelmatig geprovoceerd, onder andere door voor hun ogen zomaar honden dood te schieten, zonder een enkele reden.

 Klik op de foto's om ze te vergroten

Haar vader trok zich alle ellende zo aan dat hij jaren kampte met hartproblemen en is bijna 1 jaar geleden aan een hartinfarct overleden. Niet alleen geestelijk een enorme klap voor Dalida en haar moeder maar er was meteen een groot probleem bij.

Haar ouders hadden namelijk een flink deel van de geredde honden bij hen thuis in opvang. Er was nauwelijks tijd om de begrafenis te regelen of om te rouwen.

Op stel en sprong moesten vrijwel alle honden gaan verhuizen naar de - te kleine - opvang van Dalida. Haar moeder was, ook fysiek, niet in staat om het grote aantal dieren in haar eentje goed te verzorgen.

Nu huizen er nog 28 honden en 10 katten bij moeder en meer dan 100 honden bij Dalida zelf.

Lucky

Lucky's pootje zal altijd zo blijven

Een ongeluk komt nooit alleen. Nauwelijks was het immense karwei achter de rug en de kosten van de hele verhuizing nog niet eens afbetaald of de moeilijkheden stapelden zich weer op.

Ditmaal in de vorm van ernstig zieke en gewonde dieren. De één na de ander. Grote honden met grote problemen die voor grote rekeningen bij de dierenarts zorgen..

Uitgebreide onderzoeken moesten worden gedaan, bloedtesten, scans, röntgenfoto’s, echo’s. Operaties werden verricht, pins werden in poten gezet, dieren moeten lang in de kliniek verblijven, hebben daarna nog therapie nodig.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Enorme honden - enorme kosten

Pasa

Castor

En alsof dat nog niet genoeg was kwam toen ook nog het natuurgeweld. Stormen, zware regenval en overstromingen in heel Oost-Europa.

Bijna elk asiel dat wij kennen, van Polen tot Roemenië heeft schade opgelopen. De beelden staan ons nog steeds bij. Ondergelopen hokken, gebouwen, diertjes tot hun knietjes in het steenkoude water en de modder. Maar omdat de ellende zo omvangrijk was, konden wij niet veel doen om te helpen.

Dalida heeft echter niet een gewone afrastering om haar asiel maar een stenen muur. Die muur werd door het water half onderuitgehaald en, geld of niet, de situatie werd zo gevaarlijk dat het wel gerepareerd móést worden. Dat betekende de inzet van groot materieel en het bestellen van gravel (fijn grind) om te zorgen dat de grond niet nog verder weg zou spoelen.

En dus is er nu gewoon geen geld voor andere noodzakelijke dingen, zoals voer en stro.

Op 6 december kwam er nog een heel grote hond in nood binnen. Een ‘Central Asian Shepherd Dog’. Een prachtig bakbeest dat zwaargewond was omdat hij was misbruikt in hondengevechten.

Wij wisten het ook niet maar in Bosnië schijnen juist gevechten plaats te vinden met dit soort honden. Misschien omdat men gevechten met zulke grote rassen spectaculairder vindt?

In ieder geval kon Dalida ook dit dier niet in de steek laten.

Een enorme rekening staat op haar te wachten. En nee, we kunnen die vast niet helemaal voldoen.

Maar misschien kunnen we wel zorgen dat er nog iets overschiet voor voer. Niet alleen voor de honden van Dalida maar ook voor de talloze zwervertjes in haar omgeving.

Want de ijzige winter in Bosnië is al stevig ingezet en duurt nog heel lang.

 

Je kan deze dieren direct helpen door een bedrag over te maken naar:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein Project 89’

en wij zorgen dat je donatie echt alleen voor dit hulpproject besteed zal worden.
Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.

Of doneer via onderstaande knoppen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten