Translate

zaterdag 12 augustus 2017

spectaculaire foto's over de verhuizing van 520 olifanten in Malawi naar veilig woongebied



Grootste olifantenverhuizing in Malawi is een succes

Tijdens een grootse verhuizing zijn 520 olifanten in Malawi naar twee natuurparken overgebracht. Een operatie waarbij ‘slechts’ twee olifanten het leven lieten, en dat blijkt een succes.
David Davies (CC BY-SA 2.0)

486 olifanten kregen een nieuw thuis in het Nkhotakota Wildlife Reserve, 34 in het Nationaal Park Nyika. De verhuizing van de olifanten startte in 2016 en werd deze week beëindigd. Tijdens de evaluatie van de operatie eergisteren, sprak de directeur van African Parks, Patricio Ndadzera over een groot succes.
Eerdere verplaatsingen van olifanten kostten meer dieren- en zelfs mensenlevens, verklaarde Ndadzera. ‘De twee dieren die tijdens deze verplaatsing het leven lieten kwamen om omdat grote olifanten tijdens het transport omvielen op kleinere dieren.’
De 520 olifanten werden verdeeld over twee natuurparken die met de komst van de dieren meer toeristen willen aantrekken en de lokale economie willen aanzwengelen.
‘Met twee dode olifanten te betreuren, kan de grootste verhuizing van olifanten in de geschiedenis van Malawi daarom een succes worden genoemd.’
De olifanten werden overgebracht van locaties waar overbevolking van olifanten tot conflicten leidde tussen de dieren onderling en druk zette op het samenleven van de olifanten met de plaatselijke bevolking.

Allemaal verdoofd en klaar voor de verhuizing

De 520 olifanten werden verdeeld over twee natuurparken die met de komst van de dieren meer toeristen willen aantrekken en de lokale economie willen aanzwengelen. Toerisme leidt immers tot meer banen in de ontwikkeling en het onderhoud van een natuurpark.

Stroperij

De natuurbeschermingsorganisatie African Parks kreeg het beheer over het Nkhotakota Wildlife Reserve in 2015. Na jaren van stroperij was het aantal olifanten hier van 1500 gedaald tot minder dan 100.
Op transport

‘Honderd jaar geleden telde Malawi 10 miljoen olifanten. Dat aantal ligt vandaag nog slechts op 450.000 dieren. De voornaamste oorzaak van deze afname is de ivoorhandel, waar nog steeds veel geld in omgaat’, zegt Ndadzera. ‘Verplaatsing van dieren past in het behoud en het beheer van de soort. Zo’n oefening is nodig om het aantal olifanten weer te laten groeien en toerisme een boost te geven.’


Bron:www.mo.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten