Translate

maandag 16 maart 2020

Al 28 jaar een baken van licht en hoop in heel Costa Rica ( 12 foto's )

Bron:www.dierennood.nl

Deze maand is eindelijk het asiel, annex dierenkliniek aan de beurt van Lilian Schnog in San José, Costa Rica. Ikzelf – Hanno – heb al sinds de start van onze stichting nauw contact met haar. Met name wegens de vele sterilisaties van zwerfdieren waar zij zich altijd erg voor inspant. Ik mag dan studenten Diergeneeskunde voor haar bemiddelen, uit o.a. Nederland en België.
In haar kliniek worden jaarlijks vele honderden operaties verricht bij zwerfdieren en bij huisdieren van mensen met weinig koopkracht. Daarnaast doen zij en haar team nog veel meer, want naast de geboden hulp in hun eigen kliniek annex dierenasiel, trekken deze hulpverleners twee dagen per week de wildernis in om ook daar zorg te verlenen aan hulpeloze dieren.
Een vrijwilliger van AHPPA haalt 2 vermagerde gedumpte pups uit de struiken
Hun missie is duidelijk, ieder dier telt! ALLE dieren in nood krijgen de zorg en aandacht die ze zo verdienen. Vaak is er geen geld beschikbaar voor alle onkosten, maar hulp wordt altijd geboden! Daarom is jouw gift zo broodnodig.


Diereneigenaren in Costa Rica zijn eigenlijk vooral aangewezen op AHPPA, de organisatie van Lilian. Een goed voorbeeld zie je hier op de foto van een 92 jaar (!) oude mevrouw, die meer dan een uur moest komen lopen mèt haar katten om hen te laten steriliseren.
Uiteraard is deze mevrouw gratis geholpen en vervolgens heeft Lilian haar aangeboden om 1 x per maand voer voor haar dieren bij haar langs te komen brengen.
Je ziet: het hart van Lilian voor dieren is heel groot.
De nood in dit Midden-Amerikaanse land is m.n. voor zwerfdieren erg hoog en zij wil er echt alles aan doen om zoveel mogelijk dieren in nood te helpen.
Klik op de fotootjes voor vergroting
De vele zwerfkatten die deze dag gesteriliseerd worden liggen bij te komen na hun operatie
De eenvoudige operatiekamer van hun eigen kliniek
Lilian Schnog met een baby aapje dat zij ook hebben weten te redden
Alles ging jarenlang best goed, maar onlangs kreeg Lilian een heel vervelend bericht te horen, namelijk dat een grote sponsor de geldkraan dicht gaat draaien. Het gevolg hiervan zal zijn dat al die heel nuttige en belangrijke activiteiten om dieren te helpen drastisch verminderd zullen moeten worden.
Dit zal absoluut tragisch worden, bijv. voor alle noodgevallen op straat, waar de jeeps van de AHPPA vaak als enige naar toe kunnen en willen rijden. Maar drastische bezuinigingen zullen dit vrijwel onmogelijk gaan maken!
Een goed voorbeeld van wat dit geweldige team nu nog regelmatig presteert, is de redding van het onfortuinlijke hondje Valentina. Na op straat te zijn aangereden kwam zij in een greppel met afvalwater terecht. Daar leek zij een pijnlijke dood tegemoet te gaan. Bang, alleen, met heel veel pijn en al niet meer gelovend in een kans op een redding, lag ze urenlang in het vieze water (zie foto's op onze homepage).
Een dierenvriend vond haar en Valentina werd alsnog gered door AHPPA. Zij is een van de gelukkigen! Een operatie verder, een oog minder, maar heel gelukkig en veilig zie je haar op de foto op schoot bij Lilian, de (Nederlands sprekende) directeur.
Klik op de fotootjes voor vergroting
Lilian Schnog met het geopereerde en weer opgeknapte hondje Valentina
VOOR - Chira die na haar redding direct werd geopereerd aan haar dicht gebonden bekje
NA - Chira, maar nu vele weken later, nadat ze helemaal was opgeknapt en zelfs ook werd geadopteerd.
Een ander voorbeeld was Chira (hierboven). Dit lieve dier werd door een sadistische eigenaar gedumd met haar bekje dichtgebonden met elektriciteitskabel zodat ze niet meer kon blaffen. Na dagenlang zo te hebben rondgezworven en uiteraard zonder te hebben kunnen eten, werd zij gelukkig door de vrijwilligers van AHPPA gered. Na een operatie en veel liefde en aandacht kreeg Lilian het zelfs voor elkaar om voor haar nog een gouden mandje te vinden!
Dit alles maakt duidelijk dat onderwijs om dieren diervriendelijk te behandelen in dat land zeer belangrijk is! Ook daar is AHPPA dagelijks mee bezig, net als het steriliseren van huis- en zwerfdieren (ongeveer 45 per dag) om meer leed in de toekomst te kunnen voorkomen.
Tevens lopen er in Costa Rica veel dieren rond met schurft en pijnlijke huidschimmels. De behandeling hiervan is langdurig en erg kostbaar. Ook hier zal bij drastische terugloop van de donaties sterk op bezuinigd moeten worden. De opbrengsten van dit hulpproject zouden dat gedeeltelijk kunnen voorkomen.


Klik op de fotootjes voor vergroting
Onlangs woedde er een vreselijke brand in de sloppenwijk Guarari. In korte tijd legde een nietsontziend vuur tientallen krotten in de as, waar honderden mensen samen met hun dieren opeengepakt woonden. Direct werd er door AHPPA noodhulp verleend. Gelukkig hebben zij door kordaat ingrijpen maar liefst 210 honden en katten weten te redden van een afschuwelijke dood.
Je ziet, het werk van deze organisatie is zéér belangrijk en kan gewoon niet gemist worden. Naast het bieden van eerste hulp, het uitdelen van voer, het vaccineren en steriliseren, vangen zij in hun eigen asiel ook vele ongewenste huisdieren en zwerfdieren op. Deze worden door hun ter adoptie aangeboden en krijgen dan vaak zelfs een beter leven.
Help AHPPA om dieren te blijven redden! Jouw donatie is daar heel belangrijk voor!
Doneer daarom alsjeblieft vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpproject 127' wij zorgen dat je donatie alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.

Of doneer via onderstaande knoppen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten