Translate

vrijdag 27 maart 2020

Burgers werd afgelopen weekend verzocht om de natuur te mijden om rust te creëren, maar jagers gaan gewoon door en hebben schijt aan regels ( 4 nare foto's)


Gans zonder borst
De dader moet gestraft worden

In korte tijd zijn er op meerdere locaties in Zuid-Holland tientallen verminkte en gedumpte ganzenlijkjes gevonden. Het gaat in totaal om vijf afzonderlijke vondsten. Bij een aantal dieren is de borst verwijderd: ganzenborst wordt door sommige mensen gegeten als delicatesse.




Ook vorig jaar kregen wij al meldingen van gehavende en gedumpte lijkjes, maar onderzoeken lopen op niets uit en daders komen hier ongestraft mee weg. Er is te weinig controle op stroperij, maar ook op reguliere jacht in het veld en buitengebieden. Deze gruweldaden mogen niet ongestraft blijven.

Gedumpte ganzen
Ganzen gedumpt als afval inLopikerkapel (Bron: AD). 

Animal Rights wil dat deze misselijkmakende praktijken serieus onderzocht gaan worden, zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Het onderzoek schiet te kort, want aan de levens van ganzen wordt in Nederland amper waarde gehecht.

Erna, voor ons is elk dier een individu met recht op leven. Wie de gouden tip geeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de dader(s) kan rekenen op een beloning van € 5000,-. Als er meerdere tips leiden tot een veroordeling dan wordt de beloning evenredig verdeeld.



Met strijdvaardige groet,
 
PS Kom je de lijkjes van gedumpte ganzen tegen? Kijk hier wat jij kan doen.

PPS Burgers werd afgelopen weekend verzocht om de natuur te mijden om rust te creëren, maar jagers gingen gewoon door met verstoren en doden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten