Translate

vrijdag 20 maart 2020

Meerdere trainers van de Nederlandse Politiehond Vereniging schoppen en slaan honden en gebruiken stroom tijdens trainingen ( video )







Schokkende beelden: politiehonden zwaar mishandeld door trainers in de Achterhoek

DOETINCHEM/HARREVELD - Schokkende beelden uit Harreveld en Doetinchem. Trainers van honden die uiteindelijk politiehond moeten worden, slaan en schoppen de dieren en gebruiken stroom om de honden af te richten.







Dat bleek vanavond in het programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman, die op drie locaties van leden van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) opnames had gemaakt met verborgen camera’s. 
Uit de beelden bleek de schokkende mishandeling van de dieren.

Leden zijn geschorst

De KNPV heeft inmiddels op de uitzending gereageerd met het bericht dat de leden van deze verenigingen met onmiddellijke ingang zijn geschorst en de procedure tot ontzetting uit het lidmaatschap is gestart. 
Zij benadrukken het belang van dierwelzijn en diervriendelijke trainingsmethodes: ,,Het hoofdbestuur benadrukt nogmaals dat zij een proactieve rol van haar leden op het vlak van welzijn van de honden ten zeerste voorstaat en deze ook als zodanig uitdraagt.”

Politie in shock

Ook de politie reageert geschokt op de uitzending van 19 maart. In een statement op hun website staat dat de KNPV geen onderdeel is van de politieorganisatie en “dat de politie ernaar streeft alleen zaken te doen met mensen die honden op diervriendelijke wijze africhten.”
De politie zegt al eerder duidelijk gemaakt aan de KNPV dat het niet gewenst is om stroom te gebruiken bij het africhten. Bij constatering van eventuele strafbare feiten na het bekijken van de beelden wordt actie ondernomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten