Translate

dinsdag 3 maart 2020

Reddingsactie galbeer Ben: Hij leed 30 jaar lang in een kleine, vuile kooi omringd door een betonnen muur ( video en foto's )



REDDINGSACTIE BEN


Hij leed drie decennia lang in een kleine, vuile kooi

Imagine living your whole life in a small cage of  4m², it’s almost impossible, right?

Helaas is dit de harde realiteit van beer Ben geweest. Sinds hij een kleine welp was, heeft de Aziatische zwarte beer naar de twee betonnen muren rond zijn koude ijzeren kooi gekeken - niet één jaar, geen twee jaar, maar 30 lange jaren dagelijks getapt voor zijn gal voor medicijnen.

Foto van beer Ben in de kooi waar hij 30 jaar gedwongen werd te overleven. Arm dier.

Ons team haastte zich naar de provincie Son La, in Vietnam, om de Aziatische zwarte beer Ben te helpen. We konden direct aan onze reddingsmissie beginnen en hem met spoed medisch controleren. Onze verwachting werd bevestigd - hij heeft ondergewicht en een echografie van zijn organen laat zien dat zijn galblaas chronisch ontstoken is. We weten bijna zeker dat Ben is misbruikt voor zijn gal. Een van zijn tanden is ook gebroken na vele martelende jaren van bijten op de metalen tralies. Na een reis van 200 km door Vietnam, kan beer Ben zijn nieuwe leven beginnen in onze BERENWOUD Ninh Binh

 Er is geen twijfel mogelijk dat Ben tijd nodig heeft om te wennen en uit te rusten na zijn lange reis en alle veranderingen. In quarantaine zal hij nauwlettend worden gevolgd door onze dierenartsen en verzorgers. Binnenkort, wanneer Ben zich meer ontspannen voelt, zal een meer grondige gezondheidscontrole worden uitgevoerd zodat we de omvang van Ben's gezondheidstoestand kunnen bepalen en hem op weg naar herstel brengen! We kunnen niet wachten om zijn vooruitgang in ons reservaat te zien. Ben zal niet langer vast gehouden worden door tralies en zal eindelijk in een geschikte omgeving voor beren kunnen leven!
Direct na de redding had hij honger en probeerde hij pompoen, zoete aardappelen en bananen, evenals een heerlijke rijstsoep. We hopen dat hij deze eetlust zal blijven houden en zal aankomen!

Update januari 2020

Ben wordt nog steeds in het berenhuis gehouden, omdat we merken dat het een uitdaging is voor ons team om een ​​relatie met hem op te bouwen. Momenteel is Ben alleen geïnteresseerd in eten en niets anders. Hij is 6 kg aangekomen sinds hij in BERENWOUD Ninh Binh is. Zodra onze berenhouders een hechtere band met hem hebben opgebouwd - wat nodig is om hem naar het buitenverblijf te brengen om hem terug te halen naar het berenhuis - zal Ben ook worden vrijgelaten. Dit kan wat langer duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten