Translate

dinsdag 8 december 2020

10.000 varkens van Drentse boer kregen zo goed als geen water en waren ernstig verwaarloosd: boer mag 3 jaar geen varkens houden

 

Taakstraf voor varkenshouder die zijn dieren verwaarloosde



Een varkenshouder uit het Drentse Ruinen is op dinsdag 8 december door de rechtbank Noord-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Ook mag hij gedurende 3 jaar geen varkens houden. De man wordt schuldig bevonden aan het ernstig verwaarlozen van duizenden varkens.

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit (NVWA) ontdekten in augustus 2018 in verschillende stallen tientallen kadavers op het bedrijf van de varkenshouder, waar in totaal circa 10.000 varkens konden worden gehouden. De dieren hadden nagenoeg geen drinkwater en kregen geen medische zorg.

De varkenshouder kreeg dwangsommen opgelegd en hem werd hulp aangeboden om de bedrijfsvoering weer op orde te krijgen. Eind april 2019 bleek er niet veel veranderd. De varkenshouder stopte een maand later en verkocht het bedrijf.

Voor het niet afvoeren van kadavers wordt de ondernemer apart veroordeeld. Hiervoor kreeg hij een boete van 500 euro opgelegd. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

bron: RTV Drenthe, 08/12/2020




Geen opmerkingen:

Een reactie posten