Translate

donderdag 31 december 2020

Pizzaketen 'Domino's Pizza' gaat samen met 5 andere EU landen overstappen naar een beter leven voor vleeskuikens KFC, Unilever, gingen hun voor



Pizzaketen Domino's Pizza stapt over op kippenvlees van trager groeiende vleeskuikens. Domino's wil in 2026 voldoen aan de standaarden en richtlijnen van het European Chicken Commitment voor al het pluimveevlees dat wordt verwerkt voor al haar 1.000 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken en Frankrijk.

Domino's Pizza sloot hiervoor een overeenkomst met de dierenwelzijnsorganisatie Compassion In World Farming (CIWF). Dit maakte de pizzaketen onlangs bekend. Domino's Pizza neemt deze stap na een gezamenlijke protestcampagne van Een Dier Een Vriend (Diervriendelijk Nederland), GAIA (België) en L214 (Frankrijk).

Bedrijven die meedoen aan de European Chicken Commitment moeten uiterlijk 2026 stoppen met de aankoop van vlees van snel groeiende vleeskuikenrassen. Dat is één van de zes eisen die een oplossing moeten bieden voor de belangrijkste dierenwelzijnsproblemen die zich volgens de dierenwelzijnsorganisaties voordoen op gangbare vleeskuikenbedrijven.

Die eisen moeten vleeskuikenbedrijven stimuleren om over te stappen naar trager groeiende rassen, het aantal vleeskuikens per vierkante meter te verminderen en zo de leefruimte van vleeskuikens te vergroten. Samen met eisen aan verlichting en klimaat zou dat moeten leiden tot betere leefomstandigheden.

Kentucky Fried Chicken

Naast Domino's Pizza hebben Kentucky Fried Chicken (KFC), Nestlé, Unilever en meerdere andere bedrijven zich al bereid verklaard om te voldoen aan de eisen van het European Chicken Commitment.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten