Translate

dinsdag 29 december 2020

Icoon van Rotterdam: zwaar jaar voor Diergaarde Blijdorp al 50 mensen ontslagen : 'De Blijdorp Loterij' 2.50 per stuk met 250 prijzen doet u mee?



Als de lockdown langer aanhoudt, sluit Diergaarde Blijdorp niet uit dat er dieren wegmoeten. Dit meldt Rijnmond. De dierentuin had grote plannen dit jaar, maar het pakte door de coronacrisis helaas anders uit. 

Over drie weken is de lockdown, als alles goed gaat, pas voorbij. “Ik heb een hard hoofd in dat de poort op 19 januari opengaat”, vertelt directeur Erik Zevenbergen tegen Rijnmond. In september werd al bekend dat rond de vijftig mensen hun baan zullen kwijtraken. “Als het langer duurt, moeten we nog meer gaan snijden. Dat kan ook het inkrimpen van de collectie dieren zijn.”

Miljoenen

De coronacrisis hakt er hard in bij de dierentuin. “We zijn nu bijna vier maanden dicht met deze lockdown erbij. We hebben bijna de helft minder bezoekers dan vorig jaar en dertien miljoen euro omzet minder. We hebben gedaan wat we konden met kostenbesparing, maar het gat blijft immens.”

Icoon

Ook al gaat het helaas slecht met de dierentuinen, houdt Blijdorp er de hoop nog in. Erik Zevenbergen: ”Laten we wel zijn, Blijdorp is een icoon van Rotterdam. Ik vind dat je altijd hoop moet houden.”

Blijdorp-Loterij

Om de dierentuin te steunen, kan je nog steeds meedoen aan de Blijdorp-Loterij. Je kan nog loten kopen voor € 2,50 per stuk. Op 5 januari vindt de trekking plaats en krijgen de gelukkige winnaars hun prijs. Daar zitten niet alleen de bijzondere ervaringen in de dierentuin bij, maar de hele stad doet mee: van een gevulde boodschappentas van Koekela tot een uur bowlen of midgetgolfen. Het is te veel om op te noemen, bekijk alle 250 prijzen hier. Alle informatie en de voorwaarden over de loterij staan ook op de website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten