Translate

donderdag 24 december 2020

Promo video : 'Bike for Elephants 2021 en de video van het succesvol evenement in 2020 waaraan veel bikers hebben meegedaan



Nieuwste video


Afgelopen zomer begonnen we in Thailand het Tom Yum project, een nieuw natuurlijk initiatief dat bedoeld is om conflicten tussen mens en olifant te verminderen, het lokale levensonderhoud te diversifiëren, werkgelegenheid te creëren en de ecosystemen te beschermen waarvan we allemaal afhankelijk zijn.

Veel boeren in Thailand verbouwen nu gewassen die olifanten aantrekken, zoals ananas of suikerriet. Het Tom Yum project helpt boeren over te stappen naar olifantwerende gewassen, zoals hete pepers, knoflook, citroengras, galangal, limoen, ui en koriander - stuk voor stuk ingrediënten van de pittige Tom Yum soep. 

De eerste resultaten van David Owen’s masteronderzoek zijn heel positief: in twee maanden hebben olifanten 96,5% van de ananas verwoest, terwijl maar 5,2% van de hete pepers, 4.8% van de kaffir limoen en 2,5% van de citronella door olifanten vertrapt was, en dit vertrappen kwam voornamelijk omdat deze gewassen dicht bij ananas in de buurt geplant zijn. De citroengras, limoen en karonda hebben helemaal geen schade van olifanten ondervonden. 

Vorige week hebben we de eerste workshop productvervaardiging georganiseerd, met studenten van NIST International School, Soap me en lokale boeren. Een deel van de inkomsten van de Tom Yum producten (zoals zeep, body lotion, honing en kaarsen) wordt gebruikt om het leefgebied van olifanten te vergroten. 

Veel dank aan Lush Charity Pot, Marjo Hoedemakers Foundation, Voeten in de Aarde en alle donateurs die de eerste fase van het Tom Yum project mogelijk maken.

De volgende fase is het opstarten van een Tom Yum kwekerij zodat we het komende regenseizoen genoeg stekken hebben om boeren in de transitie naar alternatieve gewassen te ondersteunen. Help mee dit te realiseren!

Volg hier het laatste nieuws over het Tom Yum project.
Velden met alternatieve gewassen waar olifanten doorheen zijn gelopen zonder schade te veroorzaken. De gratis bezorgde biologische mest is een extra bonus!
Bike for Elephants 2021
Met zo’n 50 deelnemers was Bike for Elephants 2020 een enorm succes! Bekijk hier de video.

Bike for Elephants 2021 staat gepland op zaterdag 20 en zondag 21 februari in Kuiburi, Thailand. Je kunt de deelnemers hier steunen. Ken je mensen in Thailand, of wil je helpen met de promotie van dit bijzondere evenement? Deel deze promotie video of deze event link op je social media!
Naar al ons laatste nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten