Translate

donderdag 30 maart 2023

Colombia Nieuws: Tientallen demonstranten halfnaakt, beschilderd met nep bloed en met stierenmaskers, eisen een verbod op stierenvechten

 

Demonstranten eisen een verbod op het stierenvechten, Bogota, Colombia, 28 maart 2023, credit: Reuters / Luisa Gonzalez

Tientallen demonstranten protesteerden dinsdag in Colombia tegen het stierenvechten en het stierenrennen. De demonstranten, waaronder acht halfnaakte personen geschilderd in nepbloed en met stierenmaskers, eisten dat wetgevers de praktijk zouden verbieden. Ze hielden borden vast voor het Colombiaanse congres in de hoofdstad Bogota met de tekst: "Stierengevechten en stierenfestivals geweld. Colombia schreeuwt het nu uit!"

"We zien vaak mensen met hun organen en ogen hangend aan het stierenrennen, slachtoffers van hun eigen domheid. Maar de reden dat sommigen zich verzetten tegen het (stierenvechten) verbod is dat degenen die de stierenfestivals organiseren lokale leiders en landeigenaren zijn die de stemmen in het verkiezingsseizoen beïnvloeden," zei senator Andrea Padilla.

"We zijn hier om met een verenigde stem te schreeuwen dat Colombia bezig is met het opbouwen van vrede en dat vrede ook dieren moet omvatten", zei Derly Flores, een van de demonstranten.

Ondanks verzet van dierenrechtenorganisaties blijft het stierenvechten legaal in verschillende landen, waaronder Spanje, Portugal en sommige Latijns-Amerikaanse landen. Er is echter een groeiende beweging in Colombia om het stierenvechten en het stierenrennen te verbieden. De demonstranten hopen dat hun acties het bewustzijn zullen vergroten en wetgevers zullen aanmoedigen om actie te ondernemen.

Stierenvechten
Stierenvechten is een controversiële praktijk waarbij een stier wordt gekweld en uiteindelijk gedood voor een live publiek. Tijdens een stierengevecht wordt de stier gemarteld met scherpe voorwerpen en vervolgens gedood door de matador, meestal door zijn ruggenmerg met een zwaard door te snijden.

Stierenvechten is extreem stressvol en pijnlijk voor de stier, omdat het dier herhaaldelijk wordt aangevallen en gedesoriënteerd. Het fysieke en psychologische trauma zorgt ervoor dat de stier aanzienlijke pijn en angst ervaart.

Bull-running
Bull-running houdt in dat stieren mensen achtervolgen door de straten van een stad of dorp. De stieren worden meestal vrijgelaten uit een hok en mogen door aangewezen straten naar een arena of arena rennen waar ze later zullen worden bestreden. Het evenement wordt meestal geassocieerd met het San Fermín-festival dat jaarlijks wordt gehouden in Pamplona, Spanje.

De dieren worden vaak blootgesteld aan stress, angst en verwondingen tijdens het rennen met stieren. Ze worden gedwongen om met hoge snelheden op hard wegdek te rennen en ze kunnen gemakkelijk uitglijden en vallen, wat resulteert in verwondingen. De stieren zijn vaak gedesoriënteerd en in paniek, waardoor ze kunnen uithalen en mensen aanvallen, waardoor verdere verwondingen ontstaan.

   

Meld je aan voor wekelijks dierennieuws

* geeft aan dat het verplicht is
           
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten