Translate

vrijdag 3 maart 2023

Labradorhonden Buster en Bess, getraind door de Britse politie gaan naar Thailand om de handel in schubdieren te bestrijden

 


Labradorhonden Buster en Bess, tweejarige Labradors getraind door de Britse politie om schubdiersmokkel te bestrijden, Londen, Groot-Brittannië, 28 februari 2023, credit: Reuters / Gerhard Mey

Twee Labrador-honden, Bess en Buster, werden door de Britse politie getraind om de handel in schubdieren in Thailand te helpen bestrijden, zei de Zoological Society of London (ZSL) dinsdag.


Schrikbarend Allemaal schubben voor de handel

Schubdieren zijn geschubde dieren die inheems zijn in delen van Azië en Afrika. Ze worden soms 'geschubde miereneters' genoemd vanwege hun lange, kleverige tongen en dieet, dat voornamelijk bestaat uit mieren en termieten.

Een schub dier 

Hun schubben zijn gemaakt van keratine, hetzelfde materiaal dat wordt aangetroffen in menselijk haar en nagels. Deze schubben beschermen hen tegen roofdieren en wanneer ze worden bedreigd, zullen schubdieren zich oprollen in een strakke bal om zichzelf te verdedigen.

Schubdieren zijn een van de meest verhandelde dieren ter wereld. Hun schubben worden gebruikt in de traditionele geneeskunde en hun vlees wordt in sommige delen van de wereld als een delicatesse beschouwd. Als gevolg hiervan zijn alle acht soorten schubdieren bedreigd, waarbij sommige een zeer hoog risico op uitsterven lopen.

Bess en Buster hebben een trainingsprogramma van acht weken gevolgd bij de Londense Metropolitan (Met) Police en zullen hun training in Thailand voltooien. De honden zullen dan hun snuffelvaardigheden gebruiken om schubdieren te detecteren die via luchthavens, havens en over de weg worden gesmokkeld.

"We denken dat er elke 5 minuten één (schubdier) wordt gestroopt. Dus echt gruwelijke cijfers waarin ze zijn verhandeld," zei Grant Miller, anti-mensen handeladviseur in de dierentuin van Londen.

"We hebben de Met-politie die die training op topniveau geeft en onze collega's in de frontlinie van de illegale handel in wilde dieren echt ondersteunt. Wij hebben hier de expertise in huis. Het is goed en gepast dat we die vaardigheden delen met degenen die dag na dag vechten", zei Miller tegen persbureau Reuters.

Na het bestrijden van schubdierhandel in Thailand, zullen de honden met pensioen gaan in het land. "Ze hebben een werkzame leven van zeven tot acht jaar, en dan worden ze met pensioen gestuurd en verzorgd in Thailand. Dus ja, ze gaan naar zonnigere klimaten," zei Miller.

   

Meld je aan voor wekelijks dierennieuws

* geeft aan dat het verplicht is
           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten