Translate

woensdag 15 maart 2023

Jakarta stopt met de barbaarse honden en kattenvleesindustrie

 

Actievoerders van de Dog Meat Free Indonesia (DMFI) coalitie, waaronder VIER VOETERS, hebben het nieuws bevestigd dat de hoofdstad jakarta, de hoofdstad van Indonesië, een verbod op de handel in honden- en kattenvlees heeft ingevoerd.


Jakarta wordt nu 21St jurisdictie in Indonesië om de brute handel te verbieden. De stap komt als reactie op een intensieve campagne van DMFI, die de ernstige dierenmishandeling en risico's voor de menselijke gezondheid van zoönotische ziekten zoals hondsdolheid blootlegt.


“This is truly a historic and watershed moment in the movement towards ending the dog and cat meat trade, with the capital of Indonesia introducing a ban on this cruel trade. FOUR PAWS has campaigned on this issue for years and currently has a petition with nearly two million signatures worldwide,” Josef Pfabigan, CEO of FOUR PAWS, said in a statement.


"Hoewel dit een enorm succes is, kunnen we niet op onze lauweren rusten, er moet meer worden gedaan op de hogere niveaus van de overheid, omdat de handel in honden- en kattenvlees nog steeds resulteert in gruwelijke wreedheid tegen naar schatting 30 miljoen dieren per jaar in Azië, waaronder naar schatting 10 miljoen honden alleen al in Zuidoost-Azië," concludeerde Pfabigan.



Naar schatting heeft slechts ongeveer 4,5% van de 270 miljoen mensen in Indonesië ooit hondenvlees geconsumeerd. Uit een landelijke opiniepeiling uitgevoerd door Nielsen in 2021 en in opdracht van DMFI bleek dat 93% van alle Indonesiërs een nationaal verbod steunt.


Bekende beroemde dierenadvocaten Kim Basinger, Ricky Gervais en Peter Egan behoren tot degenen die de belangrijke overwinning delen door een videoboodschap te sturen kort nadat het ministerie van Voedselzekerheid, Marine en Landbouw het nieuws had bevestigd.


"Dank u gouverneur Heru voor uw leiderschap bij het nemen van deze moedige en enorm krachtige stap om de wrede, gevaarlijke en illegale handel in hondenvlees in Jakarta te verbieden. Jullie acties sturen een zeer duidelijke boodschap - honden zijn geen voedsel," verklaarde Basinger. "Deze wetten om hondenvlees te verbieden zullen verstrekkende gevolgen hebben voor de bescherming van zowel dieren als mensen. Honden zijn een waar geschenk voor ons allemaal op deze planeet. Zij zijn onze metgezellen die de mensheid loyaal dienen. Ze moeten worden beschermd tegen de beledigende en onvoorstelbaar wrede handel in hondenvlees."


Ricky Gervais herhaalde de verklaring van Basinger en zei: "De boodschap is duidelijk, honden zijn geen voedsel."

"Het verbod van Jakarta is een duidelijk voorbeeld voor andere rechtsgebieden om te volgen dat de handel in honden- en kattenvlees ondraaglijk wreed en gevaarlijk is en zal helpen het publiek bewust te maken van de ernstige gevaren en het dierenleed dat inherent is aan deze handel," deelde Karin Franken, nationaal coördinator van de Dog Meat Free Indonesia-coalitie.


Wereldwijd ziet intolerantie voor dierenmishandeling en bezorgdheid voor de menselijke gezondheid een steeds groeiend aantal landen, gebieden, provincies, regencies en steden die expliciete wetten aannemen die de handel in, het slachten en de consumptie van honden en katten verbieden.


Help de barbaarse handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië volledig te beëindigen door de PETITIE VAN VIER VOETERS te ondertekenen, HIER!

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door te kiezen voor compassie op je bord en in je glas. #GoVeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten