Translate

woensdag 22 maart 2023

Gorilla Bua Noi, leeft al 30 jaar in een kooi achter glas in een winkelcentrum Bangkok Thailand ( Petitie tekenen en delen graag )


 Bua Noi, 34 jaar oud en de laatste gorilla levend in Thailand gezien in de kooi in Pata zoo, Bangkok, Thailand, credit: Varuth Pongsapipatt / SOPA Images / Sipa USA

PETITIE:

https://secure.petaasia.com/page/58392/action/1?locale=en-US

Bua Noi, de "winkelcentrumgorilla" van Thailand, heeft de afgelopen 30 jaar doorgebracht in een kooi achter glas in een kleine dierentuin boven de Pata Pinklao-winkel in Bangkok. Sinds haar metgezel tien jaar geleden overleed, is ze alleen in Pata Zoo.


"Ze moet eruit", zei Pata zoo, Bangkok, Thailand tegen persbureau AFP. "Ze kan de zon, de maan, niet zien. Ze zit in een cementen doos met glazen ramen."

"Ze moet tot haar eigen soort behoren, of op zijn minst buiten zijn en een kans hebben om dingen te zien, de natuur te ervaren, vogels die rondvliegen," voegde hij eraan toe.



Ondanks een hernieuwde campagne van activisten om haar vrij te krijgen, wil de familie die eigenaar is van Pata Zoo de gorilla niet vrijlaten. De dierentuin bood zelfs een beloning van 100.000 baht ($ 2.800) voor informatie die leidde tot de arrestatie van de persoon die "Free Bua Noi!" op de muur van het winkelcentrum schreef.

Het nationale bureau voor natuurbehoud is momenteel bezig met het opstellen van voorschriften om het probleem aan te pakken, maar tot nu toe is er nog geen tijdschema voor de implementatie ervan.

In 1992 was Bua Noi ongeveer drie jaar oud toen ze uit Duitsland werd overgebracht en sindsdien in de dierentuin. Dierenwelzijnsorganisaties zeggen dat de kooi van Bua Noi ongeschikt is voor het zeer sociale dier dat normaal gesproken in een hechte familiegroep in het wild zou leven. Ze zeggen dat ze tot haar eigen soort moet behoren of op zijn minst een kans moet hebben om de natuur te ervaren.

Na internationale druk om Bua Noi vrij te laten, bood het Thaise ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu de dierentuin naar verluidt 30 miljoen baht ($ 880.000) aan, wat de dierentuin afwees en zei dat de gorilla te oud was om opnieuw te worden gehuisvest.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) heeft in de loop der jaren meerdere protesten georganiseerd, waarin staat dat Bua Noi "lijdt aan extreme psychologische nood". Uit onderzoek naar de dierentuin bleek dat ook andere dieren lijden.

    Pata zoo, Bangkok,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten