Translate

vrijdag 20 oktober 2023

Interpol neemt 400 puppy's en kittens uit Spanje in beslag gefokt door illegale fokkers in Oost-Europa: 13 mensen waaronder een dierenarts zijn gearresteerd in Barcelona


400 dieren gered uit de handen van criminele bende in Spanje




Een van de geredde honden door de politie

De politie redde meer dan 400 dieren, voornamelijk kittens en pups van dure rassen, in een operatie tegen een  criminele bende in Spanje. Dertien mensen, onder wie een dierenarts, werden gearresteerd in Barcelona.

Gerd door de politie in Spanje


De verhandelde honden en katten werden in Oost-Europese landen gekocht. De dieren werden gefokt in illegale boerderijen en verkocht op sociale netwerken, zei de politie woensdag.

De politie werkte samen met de Internationale Criminele Politieorganisatie (Interpol). Ze vielen huizen, veterinaire centra en dierenwinkels binnen en namen alle dieren in beslag.

Veterinaire zorg na de redding van de 400 dieren

Het geld dat de ringleiders hadden verzameld dankzij de puppy- en kittenhandel in Spanje en in het buitenland is bevroren.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google Nieuws en abonneer je hier op onze wekelijkse e-mail!

Neem contact op met onze newsroom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten