Translate

dinsdag 31 oktober 2023

Vogelgriep doodt meer dan 500 zeehonden en zeeleeuwen in Brazilië en leidt tot verwoestend verlies van jonge zeeolifanten in Argentinië

 

zeehonden 

Meer dan 500 zeehonden en zeeleeuwen stierven aan de vogelgriep in Brazilië, zeiden de autoriteiten woensdag. De dieren werden dood aangetroffen op stranden langs de kust van het land.

De uitbraak van het vogelgriepvirus begon begin oktober in het zuidelijke Praia do Cassino, in de stad Rio Grande. De regering testte dode zoogdieren die op stranden werden gevonden en ontdekte het virus.

zeeolifant

"Het is zo triest omdat het echt een uitbraak is die de populatie zeeleeuwen uitroeit", zegt Lauro Barcellos, directeur van het Oceanografisch Museum,

Lichamen van dode dieren op het strand werden begraven om de verspreiding van het virus te stoppen. De autoriteiten vroegen bewoners om uit de buurt te blijven van dode of zieke dieren om infectie te voorkomen, meldden lokale media.


zeeleeuwen

In mei riep Brazilië een noodsituatie op het gebied van diergezondheid uit vanwege vogelgriep na bevestiging van meerdere gevallen bij wilde vogels. Het land is 's werelds grootste kippenexporteur en vreest dat het virus zich zal verspreiden naar commerciële kippenfabrieken.

Peru, Uruguay, Chili en Argentinië hebben ook gevallen van vogelgriep bij zeedieren gemeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten