donderdag 5 mei 2016

Kinderen zamelen geld in voor 240 voetbalvelden aan bomen voor orang-oetans

                          
         
                      
Zeist - De "Ga voor Aap!" actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de publieke kinderzender NPO Zapp heeft in totaal maar liefst 240.092 euro opgebracht voor de bedreigde orang-oetans in Borneo. Het WNF heeft vandaag de eindstand bekend gemaakt.De natuurbeschermingsorganisatie gaat met dit bedrag in Borneo onder meer bomen planten waar het bos verdwenen is. Op die manier krijgt de orang-oetan zijn leefgebied terug. WNF-directeur Johan van de Gronden is erg blij: “Van elke 1000 euro kunnen we meer dan 1 voetbalveld aan bomen voor orang-oetans planten. Dat betekent dat we met de opbrengst zo’n 240 voetbalvelden gaan terugplanten! We zijn alle kinderen in Nederland die hebben meegedaan heel dankbaar dat ze keihard actie hebben gevoerd voor hun mede-mensaap die zo in het nauw zit!“

Helft leefgebied weg

De orang-oetan is de afgelopen 20 jaar meer dan de helft van zijn leefgebied in Borneo kwijtgeraakt. Een van de belangrijkste bedreigingen is de enorme toename van palmolieplantages. Door houtkap is hun leefgebied versnipperd geraakt. Ze raken letterlijk hun thuis kwijt, waardoor hun voortbestaan wordt bedreigd.

Uitbreiding beschermde gebieden

Behalve het teruggeven van bos, kan het WNF in Borneo dankzij de opbrengst meer onderzoek doen naar orang-oetans en hun leefgebied. De natuurbeschermingsorganisatie spant zich ook in voor uitbreiding van beschermde gebieden. Daarnaast helpen WNF-ers de lokale gemeenschappen bij het opzetten van ecotoerisme activiteiten en ze geven voorlichting aan volwassenen en kinderen over het belang van de bescherming van de natuur en bedreigde dier- en plantsoorten.

Marathon tv uitzending

Publieke kinderzender Zapp en het WNF hebben de afgelopen maanden samen actie gevoerd voor de bedreigde orang-oetans in Borneo. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten