maandag 9 mei 2016

Vaak voorkomende praktijken in Roemenië: voorbenen van paarden vastbinden ( te zien op de video)HELP ONS OM DEZE PRACHTIGE WILDE PAARDEN TE BESCHERMEN 

Nieuwsbericht van: www.vier-voeters.nl

Het Letea-woud in de Roemeense Donau Delta is het oudste natuurreservaat van Roemenië en heeft een oppervlakte van bijna drieduizend hectare. Het is een bijzonder natuurgebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, omdat er veel zeldzame plantensoorten en bomen groeien. Binnen dit unieke ecosysteem leven ongeveer 500 wilde paarden.        
                                        
 
Omdat de paarden een bedreiging vormen voor de natuur, houdt VIER VOETERS de geboorte binnen de populatie op een diervriendelijke en duurzame wijze al een aantal jaar onder controle. Ook beschermen wij de populatie van wilde paarden, want mensen uit de omgeving proberen de paarden te vangen en te temmen, om ze vervolgens te verkopen. Ze zien de paarden als een gemakkelijke bron van inkomsten. Dit vangen eindigt veelal in een drama voor het paard.

Onze lokale dierenarts Ovidiu Rosu treft de meest verschrikkelijke situaties aan. Zo was er het paard, te zien in het filmpje, dat zich hoppend op de achterbenen voortbewoog omdat de voorbenen aan elkaar vastgebonden waren met een ijzeren ketting.


Een ander dramatisch voorval was een lijdend en zwaar gewond paard dat bijna stikte, doordat er een ketting om het hoofd zat, diep snijdend in de keel. Het dier was zo verzwakt dat het amper kon lopen.

De gewonde en hulpbehoevende paarden worden ter plekke en onder verdoving geholpen en beter gemaakt. Dit is zeer lonend werk!

De kudde wilde paarden van het Letea-woud is bijzonder en de dieren verdienen dan ook een gezond en veilig leven. Het VIER VOETERS team onder leiding van Ovidiu Rosu helpt de kudde door:
- Bijvoeren in tijden van voedselschaarste;
- Verwijdering van touwen en kettingen;
- Medische zorg voor pijnlijke wonden en tumoren;
- Genezing van huidziektes;
- Geboortebeperking om het unieke ecosysteem in balans te houden.

VIER VOETERS draagt de wilde paarden van het Letea-woud een warm hart toe. U toch ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten