dinsdag 31 mei 2016

Een megalomaan project: Megastal met 18.000 varkens is megavervuiling dat willen we toch niet? ( petitie )Nederland wil geen megastallen
Compassion in World Farming
Megadierenleed en megavervuiling

Beste supporter,
  Op dit moment zijn er plannen voor een nieuwe megastal voor 18.000 varkens in Sint-Oedenrode. Een megalomaan project dat al tot felle protesten heeft geleid van omwonenden, de provincie en kleinere boerenfamiliebedrijven in de buurt. De nieuwe stal zal leiden tot stank en vervuiling. En bovenal zijn de dieren het allerminst gebaat bij deze megastal. Kom daarom nu in actie!
 Stop de megastal 
Probleem voor heel Nederland
Megastallen betekenen megavervuiling en megadierenleed. De schadelijke gevolgen van een megastal gaan veel verder dan de dorpsgrenzen. Veruit de meeste Nederlanders willen dan ook geen megastallen. De provincie Noord-Brabant heeft zelfs in 2010 besloten in principe geen nieuwe megastallen meer toe te staan. Toch liggen deze plannen -  die van vóór 2010 dateren – nu op tafel. De provincie tekende al protest aan, maar verloor de rechtszaak. De bal ligt nu bij de gemeente Sint-Oedenrode die binnenkort over de zaak zal vergaderen. Het is dus nú het moment om de gemeente te laten weten dat deze megastal niet alleen de dorpsbewoners, maar heel Nederland aangaat. Dit is niet de veehouderij zoals wij die willen in Nederland. E-mail daarom nu de gemeente! 
 Stop de megastal 
Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland
Geert Laugs
Directeur CIWF Nederland
PS Onze ervaring is dat de impact van dit soort e-mailacties heel groot kan zijn, omdat dorpsgemeentes plots beseffen dat heel Nederland meekijkt bij hun beslissingen. Stuur daarom nu een e-mail!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten