zaterdag 28 mei 2016

Video: Ganzen nog steeds levend geplukt voor dons en veren......ondragelijke pijn !


Nieuwsbericht: www.peta.nl

Onthuld: Ganzen nog steeds levend geplukt ondanks 'normen voor verantwoord dons'

In 2012 gaf PETA beelden vrij van werknemers die veren uit levende ganzen trokken, een proces dat bekend staat als 'levend plukken'. In de daaropvolgende jaren werden bedrijven geconfronteerd met een verlies van vertrouwen bij de consument, dus introduceerden ze internationale normen waarvan ze beweerden dat het 'verantwoord' en 'niet van levend geplukte dieren' dons zou garanderen. PETA US en PETA Azië bezochten onlangs fokkerijen die zijn verbonden met gecertificeerde en 'verantwoorde' ondernemingen en ontdekten schokkende wreedheden die twijfel oproepen over de normen, en verontrustende aanwijzingen die het consumentenvertrouwen in het woord 'verantwoord' zullen schaden

Levend geplukt

Wist u dat 80 procent van 's werelds dons en veren dat wordt gebruikt voor items zoals jassen, slaapzakken en beddengoed, afkomstig is uit China? Onze zusterorganisaties PETA US en PETA Azië besloten fokkerijen in heel China te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe die veren op verschillende manieren worden verkregen. Onderzoekers zagen dat werknemers bij ganzen veren uittrokken – en bloederige, open wonden veroorzaakten – terwijl de vogels volledig bij bewustzijn waren. Velen worstelden en schreeuwden het uit van angst en pijn als de veren uit hun huid werden uitgetrokken, terwijl anderen simpelweg verstijfden, verlamd van angst.


Om te voorkomen dat ganzen zouden vluchten, stapten werknemers op hun tere vleugels en nek en bonden hun poten stevig aan elkaar vast. Ze hielden hen zelfs in een wurggreep tijdens het veren plukken, en zwaaiden hen met hun vleugels in het rond. Nadat ze kaal waren geplukt, schreeuwden de ganzen het uit wanneer ze terug naar hun groep renden.

Veel ganzen ondergaan deze marteling meerdere malen voordat ze worden geslacht.
En er was meer: boerderijen lieten zieke en gewonde kuikens, ganzen en eenden een langzame dood sterven. Dode vogels werden rottend aangetroffen in kratten en vijvers, of waren buiten gegooid als vuilnis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten