woensdag 1 juni 2016

Verbod in India op dierproeven voor huishoudelijke producten en Air Transport stopt met apen vervoer

Nieuwsbericht van: www.peta.nl


 Van laboratoriumkooien in India naar de koude vrachtruimtes van vliegtuigen die primaten vervoeren naar wrede experimenten in de Verenigde Staten, de afgelopen weken laten geweldige vooruitgang zien in het essentiële werk van PETA's internationale zusterorganisaties om te voorkomen dat dieren lijden tijdens pijnlijke en dodelijke proeven.

Het eerste geweldige nieuws is dat de Indiase regering heeft verboden dat er proeven worden uitgevoerd op dieren voor een groot aantal huishoudelijke producten. Dit was de laatste stap in een proces dat werd opgezet door PETA India in 2014 en dit betekent dat compassievolle consumenten binnenkort kunnen winkelen met de wetenschap dat in India geproduceerde zeep en wasmiddelen vrij zullen zijn van het leed van konijnen, muizen en cavia's.

Dit fantastische nieuws werd snel gevolgd door de aankondiging dat de Air Transport Services Group (ATSG) stopt met het vervoeren van apen naar laboratoria! Deze aankondiging kwam slechts één week nadat PETA US Amazon – dat recentelijk een samenwerking is aangegaan met ATSG – verzocht om de luchtvaartmaatschappij te verzoeken te om deze wrede praktijken te stoppen. PETA en onze internationale zusterorganisaties hebben nu bijna alle grote vliegmaatschappijen overtuigd – waaronder Air China, China Southern Airlines, Philippine Airlines en United Airlines – te stoppen met het vervoeren van apen naar boratoria.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten