vrijdag 10 juni 2016

Vastberadendheid krijgt een nieuwe betekenis na verwoestende brand dierenasiel Oekraïne

Nieuwsbericht van: www.ifaw.org
 
 


De kleine kliniek van het dierenasiel in Gorlovka is verwoest door brand. Alle medische materialen zijn verloren gegaan en één hond is omgekomen.

Sinds ik samenwerk met IFAW-partners over de hele wereld heeft het woord 'vastberadenheid' een heel nieuwe betekenis gekregen. En het asiel in Gorlovka, Oekraïne, is daar bij uitstek een voorbeeld van.
 
Alleen met enorm veel doorzettingsvermogen lukt het ze om dieren in nood te blijven helpen.
Door de politieke crisis in Oost-Oekraïne die nu al twee jaar duurt, zijn meer dan 9.200 mensen omgekomen en zijn in het hele land miljoenen anderen getroffen. Mensen zijn massaal weggetrokken en in de steden zijn de straten verlaten, bedrijven zijn gesloten, overheidsgebouwen en infrastructuur zijn verwoest en families zijn verscheurd.
En ondanks dat alles zijn de sterke mannen en vrouwen van het asiel gebleven, om honderden honden en katten op te vangen terwijl ze tegelijkertijd proberen hun eigen leven op de rails te houden.
 
Kortgeleden kregen onze collega's in Gorlovka een nieuwe tegenslag te verwerken, toen meerdere ruimten in het asiel door brand werden verwoest.
Het heeft het team alleen maar sterker en vastberadener gemaakt. Het vuur heeft hun kleine kliniek verwoest; alle medische materialen zijn verloren gegaan. Opgeslagen voer zijn ze kwijt.
En triest genoeg kwam er ook een hond om bij de brand.
 
Het IFAW helpt het asiel er weer bovenop door te zorgen voor nieuwe medische materialen en voer. Ook helpen we met de reparatie van het hek om de dieren binnen te houden terwijl gewerkt wordt aan het herstel van de veilige muren om hen heen. Muren waarin kogelgaten en scheuren zijn ontstaan door bommen en artillerievuur.
 
Onze collega's wonen en werken in een regio waar dagelijkse explosies deel uitmaken van het gewone leven, en waar al meer dan 50.000 niet-ontplofte landmijnen, projectielen en ander oorlogsmateriaal zijn gevonden en opgeruimd. Maar ze zijn vastberadener dan ooit om gezinnen te helpen bij elkaar te blijven en zich te ontfermen over de achterblijvers.
Huisdieren begrijpen niet wat landsgrenzen zijn, of waarom ze door hun eigenaren zijn achtergelaten. Hun liefde is onvoorwaardelijk.
En dat geldt al net zo voor de vastberaden inzet van onze collega's in Oost-Oekraïne.
--SW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten